Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie albă acoperită cu salată verde mărunțită, radicchio și brânză

Salata tocata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Servește 8-10 ca o parte
  • Uşor

Această salată mărunțită este plină de salată crocantă, ceapă roșie, radicchio și un sos de oțet acidulat – serviți-o alături de pizza pentru un festin


Această rețetă de salată tocată este adaptată din The Mozza Cookbook: Recipes from Los Angeles’s Favorite Italian Restaurant and Pizzeria de Nancy Silverton cu Matt Molina și Carolynn Carreño. Pizzeria Mozza poate fi găsită la Hotelul Treehouse din Marylebone din West End din Londra.

Salata este un acompaniament delicios pentru pizza cu brânză de capră a lui Nancy Silverton, cu praz și pancetta. Urmează-l cu budino-ul ei de lux cu unt pentru desert.

Ingrediente

VINIGRETĂ

  • otet de vin rosu 2½ linguri
  • oregano uscat 1 lingura
  • lămâie 1⁄2, suc
  • usturoi 2 cuișoare, 1 zdrobit, 1 zdrobit
  • boabe întregi de piper negru măcinat pentru a face 1⁄4 linguriță
  • ulei de măsline extra virgin 100 ml

SALATĂ

  • ceapa rosie 1⁄2 mic, tăiat în jumătate și feliat subțire
  • salata iceberg 1, tăiați în fâșii de ½ cm
  • radicchio 1, tăiați în fâșii de ½ cm
  • roșii cherry 340 g, tăiate în sferturi
  • naut Tavă de 320 g, scursă
  • provolone 100 g, felii subțiri
  • salam 100 g, felii subțiri
  • peperoncini 5, tăiate în felii subțiri sau jalapeños murate tocate pentru a face 1 lingură
  • lămâie 1⁄2, suc
  • oregano uscat a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pune ceapa într-un castron mic cu apă rece ca gheață în timp ce prepari ingredientele rămase.

  • Pasul 2

    Pentru vinegretă, amestecați toate ingredientele, plus ½ linguriță de sare de mare fină, într-un castron mic, condimentând după gust. Scurgeți ceapa și uscați-o cu hârtie de bucătărie. Combinați salata verde, radicchio, roșiile, năutul, provolone, salamul, peperoncini și ceapa într-un castron mare și larg. Se condimentează cu sare după gust și se amestecă bine pentru a se combina.

  • Pasul 3

    Peste salata se stropesc 6 linguri de vinegreta, apoi se stropesc cu zeama de lamaie, amestecand usor pentru a acoperi salata uniform. Gustați și adăugați restul de 2 linguri de vinegretă, plus orice sare sau suc de lămâie după gust. Transferați salata pe un platou mare sau adunați-le pe farfurii individuale. Presărați puțin oregano deasupra pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 188
  • Gras 13.7g
  • Saturate 4.2g
  • Carbohidrați 7.1g
  • Zaharuri 3.1g
  • Fibră 3g
  • Proteină 7.5g
  • Sare 0,8g
#Salata #tocata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *