Tipul bucătăriei:
Salată zdrobită de năut și feta
- serveste 2
- Puțin efort
Această salată de năut și feta zdrobită face o cină copioasă, fără gătit, pentru doi în doar 15 minute. Este și o cutie de prânz grozavă. Zdrobirea năutului îi ajută să absoarbă o parte din dressing
Ingrediente
- lămâie ½, suc
- ulei de masline
- semințe de chimen 1 lingura
- ardei iute roșu 1 mic, fără sămânță și tăiat cubulețe
- naut Tavă de 400 g, clătită și scursă
- ceapa rosie ½, tocat
- castravete ¼, tăiat cubulețe
- roșii prune baby 6, înjumătățit
- feta 50g, maruntita
- mărar sau pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă într-un castron mare sucul de lămâie, 2 linguri de ulei, semințele de chimen și chilli cu niște condimente. Se zdrobește ușor năutul cu un zdrobitor de cartofi sau cu capătul unui sucitor și se adaugă în bolul de dressing cu ceapa, castravetele și roșiile și se lasă la marinat 5 minute. Se amestecă feta și ierburile pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 369
- Gras 20.6g
- Saturate 5.4g
- Carbohidrați 26g
- Fibră 8.5g
- Proteină 15.5g
- Sare 0,7g
#Salată #zdrobită #năut #și #feta