Tipul bucătăriei:
Salsa verde
- serveste 6
- Uşor
Aromele noastre italiene preferate: acest sos verde vibrant preparat cu hamsii, capere, lamaie si ierburi proaspete este cel mai bine cu peste la gratar.
Ingrediente
- usturoi 1 cuișoare
- hamsii fileuri 4
- șalotă 1, tocat fin
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- capere 2 linguri, tocate dacă sunt mari
- pătrunjel o gramada
- busuioc o gramada
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Zdrobiți usturoiul într-un mojar, adăugați hamșa și zdrobiți din nou până la o pastă aspră, apoi adăugați șaota și coaja de lămâie și dați-i un amestec bun pentru a elibera aromele.
-
Pasul 2
Se amestecă caperele și ierburile și sucul de lămâie, învinețind puțin ierburile.
-
Pasul 3
Se condimentează și se adaugă suficient ulei de măsline pentru a obține consistența dorită.
Informatii nutritionale
- Kcals 78
- Carbohidrați 0,5g
- Proteină 1g
- Gras 8g
- Sare 0,46g
- Fibră 0,3g
#Salsa #verde