Tipul bucătăriei:
Scoici beți cu chorizo
- servește 2
- Uşor
Această rețetă pentru scoici beți cu chroizo are un conținut scăzut de calorii și este gata în doar 20 de minute, dar are pachete aromate – perfectă pentru o masă în mijlocul săptămânii. Serviți cu pâine crustă, mai multă bere și mâncați direct din tigaie, dacă doriți
Ingrediente
- ulei de masline
- chorizo 100g bucată, tăiată cubulețe
- șalotă 1 mare, tăiat cubulețe
- piure de tomate 1 lingură
- mai mare sau pilsner 200 ml
- piper alb măcinat
- moluște comestibile 1 kg, curățat
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți puțin ulei într-o tigaie cu capac și prăjiți chorizo-ul până devine auriu și crocant. Se adaugă șalota și piureul de roșii și se fierbe încă 2 minute până se înmoaie. Adăugați berea, puțină sare și mult piper alb și aduceți la foc mic.
-
Pasul 2
Adăugați scoici și aruncați berea. Puneți capacul și gătiți 3-5 minute până se deschid scoicile. Aruncați orice nu se deschide. Se amestecă pătrunjelul și se servește cu pâine crustă.
Informatii nutritionale
- Kcals 446
- Gras 21.8g
- Saturează 6.7g
- Carbohidrați 9.2g
- Zaharuri 2.1g
- Fibră 2.3g
- Proteină 45.3g
- Sare 5.5g