Skip to content

Tipul bucătăriei:

691

Scoici învelite în prosciutto cu unt de lămâie și pătrunjel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Acesta este un starter simplu, dar elegant, perfect pentru o cină. Dacă vânzătorul tău de pește vinde scoici în scoici, folosește coaja pentru a servi. Dă-le un spălat bun, apoi sterilizează la cuptorul încins timp de 10 minute.


https://youtube.com/watch?v=vDoZjdC-6IM%26hl%3Den%26fs%3D1

Ingrediente

  • roșii cherry pe viță de vie 24
  • scoici 24 mici, curatate
  • prosciutto 12 felii, fiecare tăiată în 2
  • ulei de măsline extra virgin 3 linguri
  • unt 3 linguri
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • lămâie 1, suc și zestă
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Aranjati rosiile pe o tava de copt si asezonati. Coaceți 20 de minute, scoateți din cuptor și lăsați deoparte. Reduceți căldura la 120c/ventilator 100c/gaz ½.

  • Pasul 2

    Pune câte o scoică pe fiecare bucată de prosciutto, rulează strâns și fixează cu o scobitoare. Încinge o tigaie până când este foarte fierbinte. Adăugați uleiul de măsline și prăjiți scoici până când prosciutto este rumenit și crocant pe ambele părți. Păstrează-l cald în cuptor în timp ce se prăjește restul.

  • Pasul 3

    Adăugați untul și usturoiul în tigaie și gătiți timp de 2 minute la foc mic. Adăugați coaja și sucul de lămâie și încălziți. Adăugați pătrunjelul. Serviți scoicile cu roșiile și untul de usturoi stropite peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 157
  • Gras 10.8g
  • Saturate 4.1g
  • Carbohidrați 1.3g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 13.8g
  • Sare 0,68g
#Scoici #învelite #în #prosciutto #unt #lămâie #și #pătrunjel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *