Tipul bucătăriei:
Scoici învelite în prosciutto cu unt de lămâie și pătrunjel
- serveste 8
- Puțin efort
Acesta este un starter simplu, dar elegant, perfect pentru o cină. Dacă vânzătorul tău de pește vinde scoici în scoici, folosește coaja pentru a servi. Dă-le un spălat bun, apoi sterilizează la cuptorul încins timp de 10 minute.
https://youtube.com/watch?v=vDoZjdC-6IM%26hl%3Den%26fs%3D1
Ingrediente
- roșii cherry pe viță de vie 24
- scoici 24 mici, curatate
- prosciutto 12 felii, fiecare tăiată în 2
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri
- unt 3 linguri
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- lămâie 1, suc și zestă
- pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Aranjati rosiile pe o tava de copt si asezonati. Coaceți 20 de minute, scoateți din cuptor și lăsați deoparte. Reduceți căldura la 120c/ventilator 100c/gaz ½.
-
Pasul 2
Pune câte o scoică pe fiecare bucată de prosciutto, rulează strâns și fixează cu o scobitoare. Încinge o tigaie până când este foarte fierbinte. Adăugați uleiul de măsline și prăjiți scoici până când prosciutto este rumenit și crocant pe ambele părți. Păstrează-l cald în cuptor în timp ce se prăjește restul.
-
Pasul 3
Adăugați untul și usturoiul în tigaie și gătiți timp de 2 minute la foc mic. Adăugați coaja și sucul de lămâie și încălziți. Adăugați pătrunjelul. Serviți scoicile cu roșiile și untul de usturoi stropite peste.
Informatii nutritionale
- Kcals 157
- Gras 10.8g
- Saturate 4.1g
- Carbohidrați 1.3g
- Fibră 0,4g
- Proteină 13.8g
- Sare 0,68g