Tipul bucătăriei:
scoici peruvian
- servește 4 ca starter
- Uşor
Scoicile sunt abundente și ieftine pe coasta peruană, iar această rețetă de conchas a la parmesana este una dintre cele mai simple rețete din toată gastronomia peruană. Este, de asemenea, una dintre cele mai mari plăcere a mulțimii la un grătar din curte
Încercați această rețetă de scoici de la restaurantul peruvian Coya, apoi verificați pisco sour, tocană peruană, ceviche și mai multe rețete peruane. Aceasta reteta este un extras din Cartea de bucate din America Latină de Virgilio Martínez (25 GBP, Phaidon).
Ingrediente
- scoici în coajă 12
- unt 1 lingura, topit
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- parmezan 120g, ras
- tei 2, suc
- coriandru a orna
Metodă
-
Pasul 1
Încinge grătarul la mediu. Curățați scoicile și deschideți-le, lăsând doar o coajă cu scoica înăuntru. Se pune pe o tava de cuptor. Amestecați untul cu usturoiul și asezonați cu un praf de sare și piper, apoi folosiți o pensulă de patiserie pentru a întinde scoicile. Presarati parmezanul ras uniform deasupra si gratarul
timp de 5-10 minute sau până când brânza este topită și aurie. Stropiți câteva picături de suc de lămâie pe fiecare scoici și serviți ornat cu coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 190
- Gras 12.4g
- Saturate 7.8g
- Carbohidrați 1.5g
- Zaharuri 0,8g
- Fibră 0,1g
- Proteină 18g
- Sare 0,8g