Tipul bucătăriei:
Scones de cireșe
- Uşor
Studiți biscuiți pufoși cu cireșe glacé pentru coaceri ușoare de ceai de după-amiază, pe care toată familia le va plăcea
Încercați aceste biscuiți de cireșe sau consultați aici biscuiții clasici de fructe.
Ingrediente
- făină auto-crescătoare 230g, plus un plus pentru foaia de copt și desfășurare
- sare de mare fină Sp linguriță
- unt nesarat 70g, răcit și tăiat cubulețe, plus un plus de servit
- zahăr pudră 40g
- cireșe glacé 80g, tocate aproximativ
- tot laptele 150ml
- ou 1, bătut
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Presărați puțină făină pe o foaie de copt. Întoarceți făina măsurată într-un bol mare și amestecați sarea. Adăugați untul și frecați-l împreună cu vârful degetelor până când amestecul seamănă cu pesmetul fin (alternativ, faceți acest lucru într-un robot de bucătărie pulsând în rafale scurte). Se amestecă zahărul și cireșele. Faceți un puț în centrul ingredientelor uscate și turnați laptele, apoi amestecați rapid pentru a combina. Ridicați aluatul aproximativ amestecat pe o suprafață de lucru ușor făinată și aduceți-o împreună cu mâinile, încercând să nu suprasolicitați aluatul.
-
Pasul 2
Rulați aluatul la o grosime de 3cm și folosiți un tăietor de 5cm pentru a tăia biscuiții. Combinați toate bucățile de aluat împreună și tăiați-le în mai multe biscuiți. Puneți pe foaia de copt și periați blaturile cu oul bătut. Coaceți timp de 15-18 minute sau până când a crescut și devine auriu. Serviți cu unt, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 321
- Gras 12g
- Saturează 7g
- Carbohidrați 47g
- Zaharuri 8g
- Fibră 2g
- Proteină 6g
- Sare 0,61g