Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de somon în stil Scandi cu salată de cartofi

Somon în stil Scandi cu salată de cartofi murate

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

O masă sofisticată pentru doi, acest file de somon rapid și ușor cu salată ascuțită și cremoasă de cartofi este exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă scoate din acea cădere de la jumătatea săptămânii


Încercați acest somon în stil Scandi cu salată de cartofi murate, apoi verificați mai multe rețete de somon, cum ar fi somonul nostru de sfeclă rapidă cu salată de sfeclă și mere.

Ingrediente

  • file de somon 2
  • lămâie 1/2, zestrat
  • zahăr Demerara 4 linguri
  • mărar o grămadă mică, tocată

SALATA DE CARTOFI CU MARATURI

  • cartofi noi 300g
  • ceapa murata scurse și tăiate cuburi mărunțite pentru a face 2 linguri
  • castraveți scurse și tăiate cuburi mărunțite pentru a face 3 linguri
  • maioneză 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți somonul cu pielea în jos într-un vas mic de copt. Se amestecă sarea, coaja de lămâie, zahărul și 2 linguri de mărar și se bat peste toată carnea de somon. Se lasă 30 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp gătiți cartofii în apă clocotită cu sare până se înmoaie, apoi scurgeți. Se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se amestecă cu restul ingredientelor și încă o lingură de mărar tocat și se condimentează.

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Clătiți somonul și uscați-l. Puneți pe o tavă mică de prăjire și coaceți timp de 10-15 minute până când tocmai s-a fiert.

  • Pasul 4

    Serviți somonul cu salata de cartofi și puțin mărar în plus, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 684
  • Gras 47.4g
  • Saturează 6.1g
  • Carbohidrați 28.3g
  • Zaharuri 8.3g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 34.1g
  • Sare 3.3g
.
#Somon #în #stil #Scandi #salată #cartofi #murate
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *