Tipul bucătăriei:
Sos plin de afine
- servește 10
- Uşor
Făcut cu vin roșu și port, acest sos picant și indulgent de afine face un acompaniament perfect pentru curcanul sau gâscă de Crăciun.
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- vin rosu 300ml
- port 100 ml
- zahăr tos auriu 100g
- anason stelat 1
- cuișoare 2
- afine 500g
Metodă
-
Pasul 1
Puneți totul cu excepția merisoarelor într-o tigaie, aduceți-l la foc mic, apoi gătiți până se reduce cu aproximativ ⅔. Adăugați afine și gătiți până când încep să devină dulci. Se servește cald sau rece.
Informatii nutritionale
- Kcals 92
- Gras 0,1g
- Carbohidrați 13g
- Zaharuri 12.8g
- Fibră 2.1g
- Proteină 0,3g
#Sos #plin #afine