Skip to content

Tipul bucătăriei:

Trei borcane cu sos satay de casă

Sos satay ușor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • Face 400ml
  • Uşor

Ai nevoie de satay pentru frigaruile tale de pui? Versiunea acestui truc (aromatizată cu lapte de cocos, fulgi de ardei iute și var) este gata în doar 20 de minute


Faceți acest sos satay ușor, apoi verificați curryul satay vegetal, fidea satay pui și fidea satay friptură.

Ingrediente

  • ulei vegetal 1 lingură
  • șalote 2 lungi, tocate mărunt
  • fulgi de chilli uscat 1-2 lingurițe
  • zahăr brun moale deschis 2 lingurițe
  • sos de soia 2 linguri
  • unt de arahide crocant 6 linguri
  • lapte de nucă de cocos 250ml
  • lămâie verde 1, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o tigaie mică și prăjiți șalotii până se înmoaie. Adăugați fulgii de chilli și prăjiți încă un minut la foc foarte mic. Adăugați zahărul și sosul de soia și amestecați până se dizolvă zahărul.

  • Pasul 2

    Se amestecă treptat untul de arahide, urmat de laptele de cocos, până se încorporează totul. Se încălzește ușor la foc mic, apoi se amestecă sucul de lămâie.

  • Pasul 3

    Puneți sosul în borcane cât este încă fierbinte – se va solidifica ușor pe măsură ce se răcește (cât depinde de tipul de unt de arahide utilizat). A se păstra la frigider până la o săptămână sau la congelator timp de trei luni. Încălziți sosul pentru a-l utiliza într-un salt-prăjit, ca o baie sau ca un sos pentru legume aburite.

Informatii nutritionale

  • Kcals 252
  • Gras 21.5g
  • Saturează 9.7g
  • Carbohidrați 6.6g
  • Zaharuri 5.1g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 6.7g
  • Sare 1.1g
.
#Sos #satay #ușor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *