Tipul bucătăriei:
Spaghete cu fenicul, rosii si ricotta
- serveste 4
- Puțin efort
Spaghetele cu fenicul, roșii și ricotta sunt o masă grozavă, rapidă și ușoară la mijlocul săptămânii. Feniculul este un plus simplu, dar adaugă un plus de profunzime sosului.
Ingrediente
- usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
- ulei de masline 2 linguri
- fenicul 2 bulbi mici sau 4 pentru bebelusi, feliati subtiri
- roșii prune 6, însămânțate și tăiate cubulețe
- busuioc un buchet mic de frunze, tocate
- oțet balsamic 2 linguri
- spaghete 300 g
- ricotta cu conținut scăzut de grăsimi 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește usturoiul și uleiul de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă. Adăugați feniculul, condimentați bine apoi gătiți timp de 10 minute până când devine moale și auriu.
-
Pasul 2
Pune roșiile, busuiocul și oțetul într-un castron mare cu niște condimente. Gătiți pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.
-
Pasul 3
Se scurge, se amestecă cu roșiile, se toarnă peste amestecul de fenicul și se amestecă din nou. Peste fiecare farfurie se pun linguri mici de ricotta.
Informatii nutritionale
- Kcals 365
- Gras 8.7g
- Carbohidrați 62,6g
- Fibră 4.5g
- Proteină 12.9g
- Sare 0,11g
#Spaghete #fenicul #rosii #ricotta