Skip to content

Tipul bucătăriei:

Spaghete cu fenicul, rosii si ricotta

Spaghete cu fenicul, rosii si ricotta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Spaghetele cu fenicul, roșii și ricotta sunt o masă grozavă, rapidă și ușoară la mijlocul săptămânii. Feniculul este un plus simplu, dar adaugă un plus de profunzime sosului.


Ingrediente

  • usturoi 3 cuișoare, tăiate felii
  • ulei de masline 2 linguri
  • fenicul 2 bulbi mici sau 4 pentru bebelusi, feliati subtiri
  • roșii prune 6, însămânțate și tăiate cubulețe
  • busuioc un buchet mic de frunze, tocate
  • oțet balsamic 2 linguri
  • spaghete 300 g
  • ricotta cu conținut scăzut de grăsimi 100 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește usturoiul și uleiul de măsline într-o tigaie mare, puțin adâncă. Adăugați feniculul, condimentați bine apoi gătiți timp de 10 minute până când devine moale și auriu.

  • Pasul 2

    Pune roșiile, busuiocul și oțetul într-un castron mare cu niște condimente. Gătiți pastele urmând instrucțiunile de pe pachet.

  • Pasul 3

    Se scurge, se amestecă cu roșiile, se toarnă peste amestecul de fenicul și se amestecă din nou. Peste fiecare farfurie se pun linguri mici de ricotta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 365
  • Gras 8.7g
  • Carbohidrați 62,6g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 12.9g
  • Sare 0,11g
#Spaghete #fenicul #rosii #ricotta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *