Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de spaghete cu conopidă și hamsie

Spaghete de conopidă, hamsie și stafide

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Profitați la maximum de conopidă în aceste paste cu conținut scăzut de calorii cu nuci de pin ușor prăjite și boia dulce afumată


Faceți această rețetă de conopidă și spaghete cu hamsii, apoi verificați spaghetele noastre bologneze, spaghetele carbonara, sparanghelul și pastele de hamsie și mai multe rețete delicioase de spaghete.

Ingrediente

  • conopidă 1, tăiat în flori, frunze rezervate
  • ulei de masline 3 linguri
  • boia afumată dulce ½ linguriță
  • fulgi de chilli uscat o ciupire mare
  • ceapa rosie 1, feliat subțire
  • usturoi 2 cuișoare, feliate subțire
  • hamsii în ulei de măsline 3, scurs și tocat
  • vin alb 175 ml
  • spaghete 350g
  • stafide 50g
  • patrunjel cu frunze plate ½ o grămadă mică, tocată mărunt
  • nuci de pin o mână, prăjită, de servit
  • parmezan ras fin pentru servit (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Aruncați floretele și frunzele de conopidă într-un castron cu 2 linguri de ulei de măsline, boia, fulgi de ardei iute și condimente. Se prăjește timp de 25 de minute până când se carbonizează și se înmoaie.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți uleiul rămas într-o tigaie mare antiaderentă și prăjiți ceapa la foc mediu-mare timp de 8-10 minute sau până se înmoaie și începe să se caramelizeze. Reduceți focul, adăugați usturoiul și hamsia și gătiți timp de 2 minute. Includeți vinul alb și balonați fierbinte până se reduce cu aproximativ două treimi.

  • Pasul 3

    Gătiți spaghetele într-o tigaie mare cu apă clocotită ușor sărată conform instrucțiunilor ambalajului, apoi scurgeți-o, rezervând o parte din apa de gătit și întoarceți-o înapoi în tigaie.

  • Pasul 4

    Adăugați conopida la amestecul de ceapă și orice bucăți cruste din tava de copt și amestecați. Se amestecă stafidele și pătrunjelul, apoi se încarcă totul în spaghete împreună cu 2-3 linguri de apă de gătit și se amestecă bine.

  • Pasul 5

    Împărțiți între patru boluri și serviți cu nucile de pin și parmezan presărate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 535
  • Gras 10.8g
  • Saturează 1.6g
  • Carbohidrați 84,4g
  • Zaharuri 17.6g
  • Fibră 8g
  • Proteină 16g
  • Sare 0,4g
.
#Spaghete #conopidă #hamsie #și #stafide
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *