Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de clatite cu spanac si ricotta la cuptor

Spanac copt și clătite ricotta

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Clătitele gata preparate sunt folosite ca alternativă la paste în acest preparat delicios de inspirație italiană cu ricotta cremoasă, spanac și sos de roșii.


Încercați aceste clătite cu spanac și ricotta la cuptor, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi, clătitele cu aluat și mai multe rețete de clătite.

Ingrediente

  • ceapă 1 unt mare, tăiat în jumătate și feliat
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • spanac 1 sac, spalat
  • ricotta 1 cuvă de 250 g
  • lămâie 1, zestă
  • parmezan 50 g, ras
  • clătite gata făcute 8 (cauta-le fara zahar adaugat)
  • sos de paste rosii Borcan de 350 g, calitate buna

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se caleste ceapa intr-un nod de unt intr-o tigaie mare, pana se inmoaie, se caramelizeaza si devine auriu inchis. Adăugați usturoiul și spanacul și gătiți până când spanacul se ofilește complet. Misto.

  • Pasul 2

    Se amestecă ricotta, coaja de lămâie și jumătate din parmezan și se condimentează. Împărțiți între 8 clătite și rulați fiecare pentru a face un tub umplut uniform.

  • Pasul 3

    Întindeți ⅓ din sos pe fundul unui vas de copt. Așezați clătitele una lângă alta în farfurie (cum ar fi cannelloni). Turnați restul de sos peste. Se presara peste restul de parmezan. Coaceți 25-30 de minute până când clocotește și brânza este aurie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 506
  • Gras 21.7g
  • Carbohidrați 58,7g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 22.6g
  • Sare 2,59g
#Spanac #copt #și #clătite #ricotta
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *