Tipul bucătăriei:
Sparanghel, mozzarella și prosciutto
- serveste 4
- Puțin efort
Un aperitiv simplu, dar sofisticat sau o garnitură și perfectă ca o selecție de farfurii mici, această combinație clasică de sparanghel proaspăt, mozzarella cremoasă și prosciutto acidulat este elegantă, dar ușor și rapid de făcut.
Ingrediente
- sparanghel 16 sulițe, tăiate
- mozzarella Minge de 125 g, tăiată în 4
- prosciutto 8-12 felii
- ulei de masline
- otet de vin rosu 1 lingura
- busuioc o grămadă mică, mărunțită mărunt
- frunze de salata a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se albesc sparanghelul timp de 2 minute, apoi se împrospătează sub apă rece. Tăiați fiecare felie de mozzarella în jumătate și puneți ambele bucăți deasupra a 2 sulițe de sparanghel. Acoperiți cu încă 2 sulițe, apoi înfășurați sparanghelul în prosciutto, astfel încât mozzarella să fie închisă (veți avea nevoie de 2 sau 3 fâșii). Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie, apoi se prăjesc cu grijă pachetele până când prosciutto s-a crocant și se scurge mozzarella.
-
Pasul 2
Se amestecă 3 linguri de ulei de măsline și oțet și se adaugă busuiocul. Serviți fiecare pachet cu frunze de salată și puțin dressing presărat.