Skip to content

Tipul bucătăriei:

Sparanghel, mozzarella și prosciutto

Sparanghel, mozzarella și prosciutto

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Un aperitiv simplu, dar sofisticat sau o garnitură și perfectă ca o selecție de farfurii mici, această combinație clasică de sparanghel proaspăt, mozzarella cremoasă și prosciutto acidulat este elegantă, dar ușor și rapid de făcut.


Ingrediente

  • sparanghel 16 sulițe, tăiate
  • mozzarella Minge de 125 g, tăiată în 4
  • prosciutto 8-12 felii
  • ulei de masline
  • otet de vin rosu 1 lingura
  • busuioc o grămadă mică, mărunțită mărunt
  • frunze de salata a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se albesc sparanghelul timp de 2 minute, apoi se împrospătează sub apă rece. Tăiați fiecare felie de mozzarella în jumătate și puneți ambele bucăți deasupra a 2 sulițe de sparanghel. Acoperiți cu încă 2 sulițe, apoi înfășurați sparanghelul în prosciutto, astfel încât mozzarella să fie închisă (veți avea nevoie de 2 sau 3 fâșii). Se încălzește puțin ulei de măsline într-o tigaie, apoi se prăjesc cu grijă pachetele până când prosciutto s-a crocant și se scurge mozzarella.

  • Pasul 2

    Se amestecă 3 linguri de ulei de măsline și oțet și se adaugă busuiocul. Serviți fiecare pachet cu frunze de salată și puțin dressing presărat.

#Sparanghel #mozzarella #și #prosciutto
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *