Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de sos Sriracha de casă

Sriracha de casă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 2 sticle de 250 ml
  • Uşor

Una pentru demonul sosului fierbinte, o sticlă drăguță de sriracha de casă ar face un cadou perfect pentru acea persoană specială iubitoare de condimente


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • ardei iute 300g, tulpini tăiate și tocate grosier
  • ardei roșii 200g, însămânțate și tocate grosier
  • usturoi 4 cuișoare, curățate
  • fulgi de sare de mare 2 lingurițe
  • zahăr brun moale deschis 75g
  • otet de orez 2 linguri
  • sos de pește 2 lingurițe

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ardeii iute și ardeii într-un robot de bucătărie, cu usturoiul, sarea și zahărul brun și bateți-le la o piure dură. Se pune într-un vas de sticlă, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la temperatura camerei să fermenteze. Vor trece câteva zile înainte de a observa orice fermentație, dar odată ce ați văzut bule care se formează, începe. Se lasă încă 2-3 zile, amestecând în fiecare zi.

  • Pasul 2

    Se amestecă amestecul astfel încât să fie cât mai neted posibil, apoi se strecoară printr-o sită pentru a îndepărta semințele. Se toarnă într-o tigaie cu oțetul de orez și sosul de pește, se aduce la fierbere și se fierbe până se îngroașă. Lăsați-l să se răcească, apoi gustați și reglați-vă după gust, cu zahăr în plus, sos de pește și oțet de orez. Odată răcit, se decantează în sticle sterilizate pentru a le oferi cadou.

Informatii nutritionale

  • Kcals 11
  • Carbohidrați 2.4g
  • Zaharuri 2.4g
  • Fibră 0,1g
  • Proteină 0,2g
  • Sare 0,3g
.
#Sriracha #casă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *