Tipul bucătăriei:
Sriracha de casă
- face 2 sticle de 250 ml
- Uşor
Una pentru demonul sosului fierbinte, o sticlă drăguță de sriracha de casă ar face un cadou perfect pentru acea persoană specială iubitoare de condimente
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- ardei iute 300g, tulpini tăiate și tocate grosier
- ardei roșii 200g, însămânțate și tocate grosier
- usturoi 4 cuișoare, curățate
- fulgi de sare de mare 2 lingurițe
- zahăr brun moale deschis 75g
- otet de orez 2 linguri
- sos de pește 2 lingurițe
Metodă
-
Pasul 1
Puneți ardeii iute și ardeii într-un robot de bucătărie, cu usturoiul, sarea și zahărul brun și bateți-le la o piure dură. Se pune într-un vas de sticlă, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la temperatura camerei să fermenteze. Vor trece câteva zile înainte de a observa orice fermentație, dar odată ce ați văzut bule care se formează, începe. Se lasă încă 2-3 zile, amestecând în fiecare zi.
-
Pasul 2
Se amestecă amestecul astfel încât să fie cât mai neted posibil, apoi se strecoară printr-o sită pentru a îndepărta semințele. Se toarnă într-o tigaie cu oțetul de orez și sosul de pește, se aduce la fierbere și se fierbe până se îngroașă. Lăsați-l să se răcească, apoi gustați și reglați-vă după gust, cu zahăr în plus, sos de pește și oțet de orez. Odată răcit, se decantează în sticle sterilizate pentru a le oferi cadou.
Informatii nutritionale
- Kcals 11
- Carbohidrați 2.4g
- Zaharuri 2.4g
- Fibră 0,1g
- Proteină 0,2g
- Sare 0,3g