Tipul bucătăriei:
Sriracha și spaghete cu lămâie
- serveste 2
- Uşor
Sriracha picant, lămâia picant și parmezanul sărat transformă un simplu preparat cu spaghete într-o masă ușoară, dar delicioasă, la mijlocul săptămânii, gata în doar 20 de minute
Faceți acest fel de mâncare ușoară cu sriracha și spaghete cu lămâie, apoi verificați-ne spaghetti arrabiata, spaghete carbonaraspaghete bolognese si mai multe retete de spaghete.
Ingrediente
- spaghete 200 g
- ulei de măsline extra virgin 3 linguri, plus suplimentar pentru burniță
- usturoi 2 cuișoare, tăiate subțiri
- Sriracha 2 linguri
- parmezan 75g, ras fin
- pătrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată
- lămâie ½, cu coajă
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți spaghetele într-o cratiță mare cu apă clocotită ușor sărată, urmând instrucțiunile de pe ambalaj, până al dente.
-
Pasul 2
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si se caleste usor usturoiul timp de 2 minute pana este parfumat, dar nu se rumeneste. Folosiți clești pentru a muta spaghetele în tigaie, adăugați sriracha, trei sferturi din parmezan, jumătate din pătrunjel și jumătate din coaja de lămâie, împreună cu 3-4 linguri de apă de gătit pastele. Se amestecă bine pentru a se emulsiona, adăugând puțină apă de gătit dacă trebuie slăbită. Asezonați, apoi împărțiți între două boluri puțin adânci.
-
Pasul 3
Presărați parmezanul rămas, coaja de lămâie și pătrunjel și stropiți cu ulei de măsline extravirgin pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Kcals 697
- Gras 29.3g
- Saturate 9.8g
- Carbohidrați 79,6g
- Zaharuri 6.1g
- Fibră 5g
- Proteină 26.1g
- Sare 1.7g