Tipul bucătăriei:
Supă afumată de cartofi dulci
- serveste 4
- Puțin efort
Această supă de cartofi dulci afumată este un încălzitor de iarnă rapid și ușor. Faceți un lot pentru familie sau mâncați puțin acum și congelați restul pentru mai târziu
Pregătiți această supă de cartofi dulci afumat, apoi verificați supă de mazăre și șuncă, supa de morcovi si coriandrusupă de dovlecei și multe altele retete de supa.
Ingrediente
- unt
- ceapă 1, tocat grosier
- boia afumată fierbinte 1 lingura
- coriandru 1 lingura
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- cartof dulce 750 g, decojite și tăiate în bucăți
- stoc de legume 1 litru
- brânză gruyère sau alternativă vegetală ) 75g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Se topește un nod de unt într-o tigaie mare, se adaugă ceapa, boia de ardei, coriandru și usturoi și se lasă la fiert aproximativ 8 minute până se înmoaie. Se adaugă cartofii dulci și se mai gătesc câteva minute. Se adaugă bulionul, se lasă la fiert apoi se fierbe la foc mic. , acoperit, timp de 10 minute, sau până când legumele sunt moi.
-
Pasul 2
Trimiteți într-un blender sau cu un blender cu stick până la o supă netedă. Se condimentează și se servește cu o stropire de brânză și un praf suplimentar de boia de ardei, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 298
- Gras 8.6g
- Saturate 4.8g
- Carbohidrați 42.5g
- Fibră 7.8g
- Proteină 8.8g
- Sare 1.1g