Skip to content

Tipul bucătăriei:

Supă de linte roșie, năut și ardei iute

Supă de linte roșie, năut și ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Plină de arome din Orientul Mijlociu, această rețetă de supă de linte pentru iarnă este o opțiune grozavă sănătoasă pentru cină sau prânz la mijlocul săptămânii.


Faceți această supă de linte roșie, năut și ardei iute, apoi verificați supa noastră de linte condimentată, supa de linte roșie, supa de roșii și alte rețete de supă.

Ingrediente

  • semințe de chimen 2 lingurite
  • fulgi de chilli ciupit mare
  • ulei de masline 1 lingura
  • ceapa rosie 1 tocat
  • lentile roșii 140 g
  • stoc de legume 850 ml
  • cutie de rosii tocate 400 g
  • conserve de năut 400g, scurs și clătit
  • coriandru a servi, tocat
  • iaurt a servi
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încingeți o cratiță mare și prăjiți semințele de chimen și fulgii de ardei iute timp de 1 minut. adăugați 1 lingură ulei de măsline și ceapă roșie și gătiți timp de 5 minute. Se amestecă linte roșie, bulionul de legume și roșiile tocate, apoi se aduce la fierbere. Se fierbe timp de 15 minute până când lintea se înmoaie.

  • Pasul 2

    Se amestecă supa cu un blender cu bețișoare sau într-un robot de bucătărie până devine un piure gros, se toarnă înapoi în tava cu jumătate de tavă de 400 g de năut scurs și clătit. Se încălzește ușor, se condimentează bine și se amestecă cu o mână de coriandru tocat. Terminați cu o praf de iaurt și serviți cu crusta de pâine.

#Supă #linte #roșie #năut #și #ardei #iute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *