Tipul bucătăriei:
Supă de linte roșie, năut și ardei iute
- serveste 4
- Puțin efort
Plină de arome din Orientul Mijlociu, această rețetă de supă de linte pentru iarnă este o opțiune grozavă sănătoasă pentru cină sau prânz la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- semințe de chimen 2 lingurite
- fulgi de chilli ciupit mare
- ulei de masline 1 lingura
- ceapa rosie 1 tocat
- lentile roșii 140 g
- stoc de legume 850 ml
- cutie de rosii tocate 400 g
- conserve de năut 400g, scurs și clătit
- coriandru a servi, tocat
- iaurt a servi
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încingeți o cratiță mare și prăjiți semințele de chimen și fulgii de ardei iute timp de 1 minut. adăugați 1 lingură ulei de măsline și ceapă roșie și gătiți timp de 5 minute. Se amestecă linte roșie, bulionul de legume și roșiile tocate, apoi se aduce la fierbere. Se fierbe timp de 15 minute până când lintea se înmoaie.
-
Pasul 2
Se amestecă supa cu un blender cu bețișoare sau într-un robot de bucătărie până devine un piure gros, se toarnă înapoi în tava cu jumătate de tavă de 400 g de năut scurs și clătit. Se încălzește ușor, se condimentează bine și se amestecă cu o mână de coriandru tocat. Terminați cu o praf de iaurt și serviți cu crusta de pâine.