Tipul bucătăriei:
Supă de mazăre, cidru și mentă cu crutoane de bacon crocante
- servește 4 persoane
- Uşor
Profitați la maximum de mazăre verde vibrantă în această supă simplă, cu conținut scăzut de calorii, acoperită cu crutoane de slănină crocante
Ingrediente
- ulei de masline 2 linguri
- ceapă 1, tocat mărunt
- usturoi 2 cuișoare, tocate mărunt
- cidru 400 ml
- Mazăre congelată 400g
- supă de pui 400 ml
- mentă o mână de frunze, tocate
BACON CROUTONS
- pancetta cubulete Pachet de 77g
- aluat 2 felii, rupte în bucăți
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, adăugați ceapa și un praf de sare și gătiți timp de 10 minute sau până se înmoaie. Se adaugă usturoiul și se fierbe 2-3 minute. Se toarnă cidrul și se reduce cu ½ pentru a evapora alcoolul, apoi se adaugă mazărea congelată și stocul de pui. Se fierbe timp de 2 minute, apoi se adaugă menta și se folosește un blender pentru băț până se omogenizează. Adăugați un strop de apă clocotită dacă este puțin groasă. Sezon.
-
Pasul 2
Puneți pancetta într-o tigaie rece și încălziți ușor până când începeți să fie crocantă. Puneți aluatul într-un robot de bucătărie și pulsați până la pesmet, apoi răsturnați în tigaie. Gatiti pana pesmetul si slanina sunt cu adevarat crocante.
-
Pasul 3
Pregătiți supa în boluri și adăugați pesmetul crocant și slănina.
Informatii nutritionale
- Kcals 294
- Gras 10.1g
- Saturează 2.6g
- Carbohidrați 25.2g
- Zaharuri 11.4g
- Fibră 7g
- Proteină 13.9g
- Sare 1.3g