Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de supa thailandeza de nuca de cocos cu dovlecei

Supă thailandeză de dovlecei cu nucă de cocos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Ne-am dus obsesia de dovlecei la următorul nivel cu această supă de dovlecei cu nucă de cocos thailandeză ușoară și sănătoasă. Începând cu dovlecei la temperatura camerei înseamnă că supa nu se va răci prea mult când o turnați în bol și dovleceii nu se vor udă


Ingrediente

  • dovlecei 4 mai mari sau 6 medii, la temperatura camerei
  • ulei de cocos
  • lapte de nucă de cocos 2 cutii de 400 g
  • supa de legume sau pui 700 ml
  • zahăr de palmier 1 lingura
  • lămâie verde 1, plus felii de servit
  • sos de pește 1-2 linguri
  • Crema de nuca de cocos a servi
  • eşalotă 4, tocat
  • ardei iute roșu 6 (semănat dacă doriți)
  • iarba de lamaie 2 tulpini, stratul exterior îndepărtat și tocat mărunt
  • usturoi 6 cuișoare, decojite
  • galanga sau ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, decojită și tăiată felii
  • coriandru un buchet, frunzele și tulpinile separate (se lasă câteva frunze pentru a servi)
  • pasta de creveti 2 lingurite
  • frunze de tei 6, mărunțit fin
  • chimen măcinat 1 lingura
  • coriandru 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face pasta de curry, pisați eșalota, ardeiul iute, iarba de lămâie, usturoiul, galanga și tulpinile de coriandru într-un mojar mare, cu un pistil, până se formează o pastă (sau puteți mixa într-un blender, dacă doriți). Adăugați pasta de creveți, frunzele de tei, condimentele și 1 linguriță de sare și bateți sau amestecați din nou până la omogenizare.

  • Pasul 2

    Acoperiți și coadă dovleceii, apoi folosiți un spiralizator pentru a tăia dovleceii sau feliați foarte subțiri în tăiței.

  • Pasul 3

    Încălziți 2 linguri de ulei de cocos într-o tigaie mare și prăjiți 6 linguri de pastă de curry până când este parfumat, aproximativ 2 minute. Adăugați laptele de cocos, bulionul și zahărul de palmier și fierbeți timp de 10 minute. Împărțiți dovleceii în 6 boluri încălzite. Asezonam supa cu zeama de lime si sosul de peste si turnam peste dovlecei. Se presara cu frunze de coriandru, un strop de crema de cocos si se serveste cu felii de lime.

Informatii nutritionale

  • Kcals 321
  • Gras 26.9g
  • Saturate 22.9g
  • Carbohidrați 10.4g
  • Zaharuri 7.6g
  • Fibră 2.8g
  • Proteină 8g
  • Sare 1.8g
.
#Supă #thailandeză #dovlecei #nucă #cocos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *