Skip to content

Tipul bucătăriei:

1071

Taitei de pui cu nuca de cocos

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Ingredientele proaspete din acești tăiței de pui cu nucă de cocos conferă preparatului un parfum minunat care se potrivește cu aroma sa delicioasă. Pe masă în 30 de minute, făcându-l perfect pentru mijlocul săptămânii.


Ingrediente

  • orez sau tăiței 100 g
  • ulei vegetal
  • pulpe de pui dezosate și fără piele 500 g
  • Pastă de curry roșu thailandez 4 linguri
  • zahăr brun moale 2 linguri
  • piure de tamarind 100 g
  • sos de pește 2 linguri
  • tei 2, suculenți și cu coajă
  • lapte de nucă de cocos 2 cutii de 400 ml
  • fasole verde fină 250 g, tăiate și tăiate bucăți
  • ciuperci nasturi 100 g, tăiate la jumătate

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați tăițeii de orez în apă clocotită până când sunt al dente. Scurgeți, clătiți în apă rece și scurgeți din nou. Stropiți cu puțin ulei și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Tăiați puiul în bucăți mici și rumeniți-l într-o cratiță medie cu 1 linguriță ulei vegetal. Se condimentează și când puiul este fraged (aproximativ 8 minute), se adaugă pasta de curry.

    Prăjiți timp de 3 minute, apoi adăugați zahărul, tamarindul, sosul de pește, coaja și sucul de lămâie și laptele de cocos. Se fierbe usor timp de 10 minute apoi se adauga fasolea si ciupercile in ultimele 3 minute.

  • Pasul 3

    Împărțiți tăițeii în 4 boluri mari. Asigurați-vă că curry este aproape de fierbere, apoi turnați peste tăiței. Se servesc in boluri mari cu garnituri alese presarate peste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 725
  • Gras 43.1g
  • Saturate 30g
  • Carbohidrați 53.1g
  • Fibră 1.7g
  • Proteină 34.4g
  • Sare 2,91g
#Taitei #pui #nuca #cocos
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *