Tipul bucătăriei:
Taitei de vita Teriyaki
- servește 2
- Uşor
Pentru a accelera lucrurile, utilizați mai degrabă un sos teriyaki, decât o marinată. Apoi va fi fierbinte și va fi pe masă în cel mult 20 de minute!
Ingrediente
- taitei de ou mediu 2 cuiburi
- ulei de arahide sau de floarea-soarelui pentru prăjire
- friptură de muschi 200g, tăiat cu grăsime și feliat subțire
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- ceapă 1 mic, feliat fin
- muguri de bambus 200g tablă, clătită și scursă
- sos teriyaki 4 linguri
- ceapa verde 2, feliate
- ulei de susan
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti taiteii cu oua urmand instructiunile de ambalare, apoi scurgeti si clatiti sub apa rece pentru a opri fierberea si scurgeri din nou.
-
Pasul 2
Încălziți un wok sau o tigaie grea până când este foarte fierbinte, adăugați un strop de ulei de arahide și fierbeți carnea de vită pe toate părțile până se rumenesc, apoi scoateți din tigaie. Reduceți focul la mediu și prăjiți usturoiul și ghimbirul pentru un minut.
-
Pasul 3
Adăugați ceapa și bambusul și gătiți câteva minute până când ceapa se înmoaie. Adăugați tăiței gătite și aruncați până când sunt fierbinți. Adăugați carnea de vită în wok cu sos teriyaki și aruncați totul împreună.
-
Pasul 4
Se servește cu ceapă de primăvară împrăștiată și un fir de ulei de susan pentru a termina.
Informatii nutritionale
- Kcals 432
- Gras 10.3g
- Saturează 3.3g
- Carbohidrați 52.6g
- Zaharuri 17.8g
- Fibră 5.1g
- Proteină 29,8g
- Sare 2.9g