Tipul bucătăriei:
Tarhon și midii vermut
- serveste 2
- Uşor
Profită la maximum de midii în această oală rapidă și ușoară. Folosiți pâine crosta pentru a absorbi sosul cremos de tarhon pentru un starter simplu, dar impresionant
Încercați această rețetă de midii cu tarhon și vermut, apoi consultați rețetele noastre de midii roșii thailandeze curry, midii ‘njuda, midii miso și alte rețete de scoici.
Căutați mai multe idei de crustacee? Răsfoiți rețetele noastre de scoici, rețetele de homar, rețetele de calmar, rețetele de crabi și rețetele de creveți.
Ingrediente
- ulei de masline 2 linguri
- eşalotă 2 lungi, feliate subțiri
- fenicul ½ bec, feliat subțire
- usturoi 3 cuișoare, tăiate subțiri
- vermut uscat 100 ml
- midii 1kg, curatat si debarbit
- crema dubla 75 ml
- tarhon un pumn de frunze, tocate grosier
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se încălzește uleiul de măsline într-o caserolă mare la foc mediu-mare, se adaugă eșapa și feniculul cu un praf de sare și se fierbe timp de 10 minute până când se înmoaie și începe să se caramelizeze. Adăugați usturoiul și gătiți încă un minut înainte de a turna vermut și de a condimenta bine. Aduceți la fierbere, apoi puneți midiile și amestecați foarte bine. Se pune capacul și se fierbe 3-4 minute, agitând tigaia din când în când, până când scoicile tocmai s-au deschis. Aruncați toate midiile care rămân nedeschise.
-
Pasul 2
Se scoate capacul, se amesteca crema si se presara tarhonul. Se pune in boluri si se serveste cu paine crocanta.
Informatii nutritionale
- Kcals 494
- Gras 34.5g
- Saturate 14.6g
- Carbohidrați 5.3g
- Zaharuri 4.4g
- Fibră 3g
- Proteină 27.1g
- Sare 1.5g