Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tarta cremoasa cu dovlecei si mamaliga

Tarta cremoasa cu dovlecei si mamaliga

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Mămăligă instantanee face o tartă perfectă fără produse de patiserie. Este ușor de făcut, apoi pur și simplu coaceți, acoperiți cu dovlecei prăjiți și mascarpone cremos. Se serveste cu rucheta.


Ingrediente

  • stoc de legume 800 ml
  • mămăligă instant 200 g
  • dovlecei 3-4, feliate
  • ulei de masline
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • mascarpone 100 g
  • parmezan 2 linguri de ras
  • rachetă o mână mare

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se incinge bulionul intr-o cratita pana da in clocot si se toarna mamaliga in jet, amestecand continuu pana se ingroasa amestecul. Se condimenteaza bine apoi se lasa putin la racit. Presă mămăliguța în baza și părțile laterale ale unei forme de copt unse cu ulei cca. 25 cm × 30 cm (sau folosiți o tavă rotundă de 25 cm). Coaceți timp de 10 minute.

  • Pasul 2

    Între timp, prăjiți dovleceii în puțin ulei de măsline până devin aurii și se înmoaie. Adăugați usturoiul, fierbeți un minut, apoi amestecați mascarpone.

  • Pasul 3

    Scoatem tarta, acoperim cu mixul de dovlecei si mascarpone si presaram peste parmezan. Se da din nou la cuptor pentru inca 15-20 de minute pana devine auriu. Adăugați rucheta înainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 363
  • Gras 16.3g
  • Carbohidrați 42.3g
  • Fibră 3g
  • Proteină 10.3g
  • Sare 0,8g
#Tarta #cremoasa #dovlecei #mamaliga
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *