Tipul bucătăriei:
Tartă de ricotta la cuptor cu legume de primăvară, mentă și lăstari de mazăre
- serveste 4
- Uşor
O tartă vegetariană ușoară umplută cu legume de primăvară, cum ar fi sparanghel, mazăre, ceapă primăvară și lăstari de mazăre. Un bloc de foietaj face acest lucru rapid de asamblat.
Ingrediente
- aluat foietaj 500 g
- ricotta 200g, scurs într-o sită timp de 1 oră
- ou 1 mare, bătut
- parmezan (sau alternativă vegetală) 75g, ras fin
- frunze de cimbru din 3 crengute
- mazăre 200 g, albite
- sparanghel 1 buchet, albit
- ceapa verde 2, mărunțit
- muguri de mazăre o mână
- mentă câteva frunze culese
ÎMBRACȚIE
- Miere 1 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- ulei de masline 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Întindeți aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 18 x 32 cm și marcați un chenar la 1 cm de margine. Glazurați ușor marginea cu puțin din ouul bătut. Se bate ricotta cu restul de ou, apoi se amestecă parmezanul și cimbrul și se condimentează. Coaceți baza de tartă timp de 10 minute apoi scoateți cuptorul, împingeți ușor mijlocul aluatului în jos și întindeți-o peste umplutură. Gatiti inca 15 minute pana devin aurii.
-
Pasul 2
Se ia tarta din cuptor si se da la rece 10 minute. Se amestecă ingredientele pentru dressing, apoi se amestecă legumele cu dressingul și menta, se împrăștie peste tartă și se termină cu lăstarii de mazăre.
Informatii nutritionale
- Kcals 764
- Gras 48,8g
- Carbohidrați 55.6g
- Fibră 5.2g
- Proteină 26.5g
- Sare 1.5g