Tipul bucătăriei:
Tarte de foietaj cu dovlecei si feta
- serveste 4
- Uşor
Aceste tarte simple delicioase sunt făcute cu doar 3 ingrediente – dovleac caramelizat, feta mărunțită și aluat foietaj untos.
Ingrediente
- aluat foietaj 200 g
- dovleac ½ mic, aproximativ 250 g
- brânză feta 100 g
Metodă
-
Pasul 1
Se pune o tava de copt la cuptor si se incinge la 220C/ventilator 200C/gaz 7. Se intinde aluatul si se pune pe o foaie mare de hartie de copt sau se taie 4 tarte patrate individuale. Chill. Dovleceii decojiți, sămânțați și tăiați în felii groase de ½ cm. Înțepăți aluatul de câteva ori cu o furculiță, apoi puneți dovleceii într-un singur strat și asezonați. Glisați tarta(le) pe foaia de copt fierbinte și gătiți timp de 10 minute. Adăugați feta mărunțită și coaceți încă 10-15 minute până când aluatul devine crocant și auriu.
Informatii nutritionale
- Kcals 272
- Carbohidrați 24.1g
- Proteină 7.4g
- Gras 16.9g
- Sare 1.07g
- Fibră 1g
#Tarte #foietaj #dovlecei #feta