Tipul bucătăriei:
Tiramisus individual
- serveste 8
- Uşor
Suplimentat cu amaretti mărunțiți și ciocolată rasă, acest desert delicios de făcut înainte durează doar 20 de minute pentru a se asambla.
Încercați aceste răsuciri individuale ale unui tiramisu sau faceți aici rețeta noastră clasică de tiramisu italian.
Dacă preferați, îl puteți face într-un fel de mâncare mare în loc de 8 feluri de mâncare mici.
Ingrediente
- cafea neagra 100 ml, proaspăt făcută
- amaretto 1 lingura
- degete din burete 16
- ouă 3
- zahăr granulat auriu 3 lingura
- mascarpone 250 g
- ciocolata neagra de buna calitate 1 baton, ras
- biscuiti amaretti câteva, năruite
- extract de vanilie 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Amesteca cafeaua cu amaretto. Înmuiați fiecare deget individual, fără a-l lăsa să se ude. Puneți 2 biscuiți în partea de jos a fiecăruia dintre cele 8 vase mici de sticlă. Rupeți-le pentru a le potrivi dacă aveți nevoie.
-
Pasul 2
Separați ouăle și bateți gălbenușurile cu zahărul granulat până când amestecul capătă o culoare galben deschis. Se bate mascarpone.
-
Pasul 3
Intr-un alt castron batem albusurile spuma pana formeaza varfuri tari. Îndoiți acest amestec în amestecul de mascarpone și gălbenușuri și apoi puneți amestecul peste biscuiți.
-
Pasul 4
Se decorează blatul amestecului cu ciocolata neagră rasă și biscuiții amaretti mărunțiți. Acoperiți fiecare fel de mâncare cu folie alimentară și lăsați-l la rece peste noapte sau câteva ore.
Informatii nutritionale
- Kcals 320
- Gras 22.7g
- Saturate 12.6g
- Carbohidrați 24.4g
- Fibră 0,9g
- Proteină 5.6g
- Sare 0,22g