Tipul bucătăriei:
Tocană de varză, dovleac și slănină
- serveste 4
- Uşor
Această oală reconfortantă de dovleac, slănină și kale este super satisfăcătoare, dar totuși are mai puțin de 250 de calorii. Serviți cu pâine prăjită cu aluat crocant, uns cu unt, pentru un deliciu la mijlocul săptămânii
Încercați această tocană de dovleac și varză, apoi verificați mai multe retete de dovleac precum al nostru Placinta de dovleac, supa de dovleac și curry de dovleac.
Ingrediente
- slănină striată 1 pachet rases, tocate marunt
- dovleac sau dovleac 1 mijlociu, curățat și tăiat în cuburi mici (cumpărați cuburi gata pregătite dacă doriți)
- eşalotă 3, decojite și tăiate la jumătate
- supa de pui sau legume
- kale 1 sac de 200 g, tulpinile îndepărtate și tocate mărunt
- pătrunjel ¼ pachet, tocat
- aluat sau pâine prăjită, a servi
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți slănina într-o cratiță medie până devine crocantă – nu ar trebui să aveți nevoie de ulei deoarece grăsimea de slănină se va topi rapid. Se adauga dovleacul si salota si se prajesc pana marginile incep sa se rumeneasca, apoi se adauga bulionul si se lasa la fiert. Acoperiți și gătiți timp de 15 minute sau până când dovleacul este fraged.
-
Pasul 2
Adăugați varza, acoperiți și gătiți timp de 5 minute sau până când se înmoaie. Se amestecă pătrunjelul și se condimentează bine. Serviți cu pâine prăjită.
Informatii nutritionale
- Kcals 225
- Gras 16.5g
- Saturate 5.8g
- Carbohidrați 5.5g
- Fibră 4g
- Proteină 13.8g
- Sare 3.11g