Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tofu și verdeață de iarnă se prăjesc

Tofu și verdeață de iarnă se prăjesc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Un prajit rapid indonezian de tofu și kale aromată cu susan și ghimbir pentru un principal vegetarian ușor și gustos. Ketchup manis îi dă o notă de dulceață.


Ingrediente

  • taitei de orez 100 g
  • tofu 1 pachet de 340 g
  • kale sau alte verdeață de iarnă 200 g, tocat
  • ketchup manis (sos dulce de soia indonezian, disponibil la supermarketuri) 4 linguri
  • pasta de ardei iute sau sos 1-2 linguri, în funcție de cât de picant doriți
  • ulei de susan
  • rădăcină de ghimbir Bucata de 3 cm, maruntita
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
  • lămâie verde 1, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți tăițeii și varza într-un castron mare cu apă clocotită și lăsați să stea 5 minute până când se înmoaie. Scurgeți și clătiți în apă rece. Scurgeți tofu pe prosoape de hârtie și reduceți greutatea cu o farfurie timp de 10 minute pentru a îndepărta orice exces de umiditate. Tăiați în bucăți de 4 cm. Amestecați ketchup-ul manis și pasta de ardei iute.

  • Pasul 2

    Încinge un wok mare antiaderent sau o tigaie la foc mare. se adaugă ½ linguriță ulei de susan și când se afumă, se adaugă tofu în reprize, rumenindu-se pe toate părțile. Scoateți și lăsați deoparte. Se încălzește ½ linguriță de ulei, apoi se prăjește ghimbirul și usturoiul până devin aurii. Se adauga verdeata si taiteii si se amesteca bine. Adăugați tofu și sosul și amestecați bine până se încălzesc. Serviți cu jumătăți de lime pentru a le stoarce.

Informatii nutritionale

  • Kcals 386
  • Gras 14.3g
  • Carbohidrați 47.2g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 19.8g
  • Sare 5,72g
#Tofu #și #verdeață #iarnă #prăjesc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *