Tipul bucătăriei:
Tortilla cu chorizo, cartofi și patrunjel
- servește 2
- Uşor
Adăugați chorizo la această rețetă clasică spaniolă pentru un plus de aromă și o culoare vibrantă
Acest lucru este cel mai bine gătit într-o tigaie mică (aproximativ 20cm), astfel încât să obțineți o grosime decentă de tortilla.
Ingrediente
- cartofi 2 medii, curățate și feliate subțire
- ulei de masline
- ceapă 1, feliat
- chorizo 50g, tocat
- ouă 4, bătut
- pătrunjel ½ o grămadă, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți o tigaie cu apă sărată clocotită și gătiți cartofii până se înmoaie. Se scurge bine. Încălziți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mică antiaderentă și gătiți ceapa până se înmoaie. Adăugați chorizo și gătiți câteva minute, apoi amestecați pătrunjelul.
-
Pasul 2
Bateți ouăle într-un castron mare și condimentați foarte bine. Includeți cartofii, ceapa și chorizo în castron, apoi amestecați și amestecați.
-
Pasul 3
Ștergeți tigaia, apoi adăugați o lingură de ulei și încălziți din nou. Includeți amestecul de ouă și lăsați-l la foc mediu până când fundul se rumeneste și blatul este setat. Răsturnați tortilla pe o farfurie, apoi glisați partea nefiertă înapoi în tigaie. Gatiti inca 5 minute pana cand fundul este setat.
Informatii nutritionale
- Kcals 479
- Gras 33.3g
- Saturează 9.1g
- Carbohidrați 22.7g
- Fibră 2.5g
- Proteină 23.7g
- Sare 13.4g