Tipul bucătăriei:
Tortilla de cartofi dulci cu sos de piper
- servește 4 persoane
- Uşor
Schimbați acest fel de mâncare tradițional spaniol și utilizați cartofi dulci, ardei prăjiți cu flacără și boia dulce afumată pentru o întorsătură vibrantă
Ingrediente
- cartofi dulci 800g, decojite
- ulei de masline
- ardei prăjiți cu flacără Borcan de 290g, scurs
- otet de vin rosu 1 linguriță
- ulei de măsline extra virgin
- boia afumată dulce 1 linguriță
- chimen măcinat ½ linguriță
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ceapa verde 1 buchet, feliat
- ouă 6, bătut și condimentat
Metodă
-
Pasul 1
Feliați cartofii în rondele subțiri de aproximativ 1/2 cm grosime. încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă medie (aproximativ 25cm lățime), apoi adăugați cartofii și condimentați. Acoperiți și gătiți ușor timp de 10 minute, amestecând din când în când, până se înmoaie.
-
Pasul 2
Între timp, puneți ardeii într-un blender, adăugați oțetul, 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, condimentele, usturoiul și un pic de condimente și bateți cu un sos neted.
-
Pasul 3
Încălziți grătarul la mare. împrăștie ceapa peste cartofi, apoi toarnă ouăle și agită tigaia pentru a le distribui uniform. lăsați tortilla la fiert timp de aproximativ 8 minute, scuturând tigaia în mod regulat, până când ouăle sunt aproape setate. Puneți tigaia sub grătar timp de 1-2 minute pentru a termina de gătit, apoi serviți în pene cu salată și sos.
Informatii nutritionale
- Kcals 409
- Gras 19.5g
- Saturează 4.2g
- Carbohidrați 46g
- Fibră 6.9g
- Proteină 15.3g
- Sare 1.1g