Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Trufe de casă Baileys cu ciocolată

Trufe Baileys

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • face 20
  • Uşor

Trăiți pe cineva special în acest Crăciun cu aceste trufe de ciocolată topite în gură, cu o lovitură plină. Faceți trufele noastre decadente de ciocolată neagră sau versiunea de ciocolată albă și migdale.


Încercați rețeta noastră de trufe de ciocolată Baileys, apoi consultați reteta noastră Baileys, Baileys tiffin și mai multe rețete Baileys.

De asemenea, aruncați o privire la rețetele noastre de copt de Crăciun, inclusiv acestea Biscuiți de Crăciun, umflat, yule log și altele

Ingrediente

  • 70% ciocolata neagra 200g
  • ciocolata alba 200g
  • crema dubla 300ml, (împărțit în măsurători de 200ml și 100ml)
  • unt nesarat 35g
  • Baileys 2 linguri
  • extract de vanilie 1 linguriță
  • pudră de cacao a acoperi
  • migdale tocate a acoperi

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați ambele tipuri de ciocolată în bucăți mici și puneți-le în două boluri separate.

  • Pasul 2

    Puneți 200 ml de cremă într-o tigaie mică și 100 ml în alta. Adăugați 25g de unt la 200ml și 10g de unt la 100ml. Încălziți ambele tigăi ușor până când untul se topește și cremele ajung la punctul de fierbere. Se toarnă 200 ml pe ciocolata neagră și 100 ml pe ciocolata albă.

  • Pasul 3

    Se amestecă ciocolatele în creme până se omogenizează. Se amestecă 1 lingură de Baileys și ½ linguriță de vanilie în fiecare amestec. Se răcește timp de 4 ore sau peste noapte, dacă este posibil.

  • Pasul 4

    Pentru a face trufele, înmuiați un balon de pepene galben (sau o linguriță) în apă fierbinte și scoateți o bilă mică din amestecul de trufe. Puneți bila pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și repetați-o, scufundând balerina în apă de fiecare dată pentru a o menține caldă, astfel încât amestecul să alunece ușor.

  • Pasul 5

    Puneți pudra de cacao și migdalele tocate în boluri separate. Aruncați trufele întunecate în cacao pe rând și rotiți până când sunt complet acoperite. Faceți același lucru cu trufele albe și migdalele, împingându-le înăuntru, dacă este necesar, pentru a se lipi.

  • Pasul 6

    Puneți trufele de ciocolată pe o foaie curată de hârtie de copt într-un recipient etanș și păstrați-le răcite până sunt gata de servit. Se vor păstra 4-5 zile la frigider.

Informatii nutritionale

  • Kcals 212
  • Gras 17.7g
  • Saturează 10.4g
  • Carbohidrați 9.9g
  • Zaharuri 8.6g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 2.2g
.
#Trufe #Baileys
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast