Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ulei de măsline cu infuzie de ardei iute

Ulei infuzat cu ardei iute

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 300ml
  • Uşor

Uleiurile infuzate sunt cel mai bine fabricate în cantități mici, pe măsură ce dispar mai repede. Păstrați această versiune simplă de casă într-un loc răcoros și întunecat și utilizați-o în termen de aproximativ o lună


Punct de fumat

Punctul de fumat este temperatura la care uleiul începe să se descompună și să ardă, pierzându-și aroma și beneficiile nutriționale. În general, cu cât un ulei este mai rafinat, cu atât este mai mare punctul de fumat. Utilizați uleiuri neutre rafinate, cum ar fi arahide, legume și semințe de struguri, pentru prăjit; păstrați uleiurile aromate pentru finisarea preparatelor și sosurilor de salată.

Ingrediente

  • ulei de măsline (nu extravirgin) 350ml
  • ardei iute uscat 6-8

Metodă

  • Pasul 1

    Sterilizați 1 sau 2 sticle mici de sticlă spălându-le în apă cu săpun foarte fierbinte, clătind bine, apoi punând într-un cuptor 180C / ventilator 160C / gaz 4 până când se usucă complet.

  • Pasul 2

    Puneți uleiul și ardeii iute într-o tigaie mică și încălziți ușor până când vedeți bule mici. Opriți focul și lăsați-l să se răcească complet. Strecurați uleiul în sticle și adăugați câteva dintre ardei iute, dacă doriți.

.
#Ulei #infuzat #ardei #iute
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *