Tipul bucătăriei:
Umplutura condimentată
- serveste 6
- Puțin efort
Această umplutură simplă, dar gustoasă, poate fi preparată cu o zi înainte. Cu măr, fenicul și un strop de ardei iute, este acompaniamentul perfect pentru cina de Crăciun sau pentru o altă ocazie specială.
Faceți această umplutură simplă condimentată, apoi verifică-ne umplutura de salvie si ceapa, umplutura de castane, bile de umplut și mai multe rețete de garnituri de Crăciun.
Ingrediente
- ceapă 1 mare, ras
- fulgi de ardei iute uscat un ciupit bun
- semințe de fenicul 2 linguri, prăjite și zdrobite ușor
- ulei pentru prăjit
- măr 1, ras
- pesmet proaspăt 100 g
- cârnați ierburi de porc 6, piei îndepărtate
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Prăjiți ceapa, ardeiul iute și feniculul în puțin ulei până se înmoaie ceapa.
-
Pasul 2
Se răcește puțin, apoi se amestecă cu mărul, pesmetul și carnea de cârnați. Asezonați bine, îngrămădiți-l într-un vas rezistent la cuptor și rugați suprafața cu dosul unei furculițe.
-
Pasul 3
Se fierbe timp de 40 de minute până când blatul devine maro auriu și crus.