Tipul bucătăriei:
Vase de ciocolată și ghimbir învolburate
- serveste 2
- Uşor
La jumătatea distanței dintre o mousse și o cremă, aceste vase frumoase de ciocolată pot fi făcute cu până la 12 ore înainte și păstrate la frigider.
Ingrediente
- gălbenuș de ou 1
- bile de ghimbir cu tulpină 30 g, tocate mărunt plus 4 linguri de sirop din borcan
- ciocolata neagra 100 g, topit
- crème fraîche 150 g
Metodă
-
Pasul 1
Bateți gălbenușul de ou și 2 linguri de sirop de ghimbir într-un castron rezistent la căldură pus peste apă clocotită timp de 3 minute până devine spumos.
Se ia de pe foc. amestecați ciocolata topită în amestecul de gălbenușuri de ou.
-
Pasul 2
Amestecați restul de siropul de ghimbir și crème fraîche și adăugați amestecul de ciocolată pentru a crea un efect învolburat.
-
Pasul 3
Îngrămădiți în pahare mici și acoperiți cu ghimbir cu tulpină tocată.
#Vase #ciocolată #și #ghimbir #învolburate