Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Verde Cu Salota, Panceta Si Unt De Castane

Verdeţuri crocante cu eşalotă, pancetta şi unt de castane

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Încercați această nouă abordare a varzei de Bruxelles pentru cina de Crăciun. Puteți avea verdeața spălată și untul făcut pentru asta în avans, apoi trebuie doar să încălziți pentru a servi


Ingrediente

  • varză de Bruxelles 700 g, mărunțit
  • verdeata de iarna 300 g, feliate
  • unt
  • panceta 140 g
  • eşalotă 3, decojite și tăiate felii
  • castane fierte 1 pachet, sferturi

Metodă

  • Pasul 1

    Albește mugurii și verdețurile în apă clocotită cu sare, dar încearcă să-și păstreze culoarea verde strălucitor. Reîmprospătați în apă foarte rece.

  • Pasul 2

    Se încălzește un buton de unt într-o tigaie mare și largă și se gătește pancetta până devine crocantă și aurie. Adaugati salota si gatiti pana se inmoaie si devin aurii, apoi adaugati castanele si gatiti un minut. Se amestecă verdeața până se încălzește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 144
  • Gras 7.2g
  • Carbohidrați 12.7g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 7.1g
  • Sare 0,9g
#Verdeţuri #crocante #eşalotă #pancetta #şi #unt #castane
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *