Tipul bucătăriei:
vinete din Sichuan
- serveste 6
- Uşor
Prăjitul nostru de vinete din Szechuan este o versiune de yu xiang qie zi sau vinete cu aromă de pește, numită așa deoarece aromele sunt de obicei folosite cu pește. Cumpărați oțet negru chinezesc de la Waitrose, souschef.co.uk sau supermarketuri asiatice. Lăsați carnea de porc afară pentru a face acest vegetarian
Faceți aceste vinete din Szechuan, apoi consultați mai multe rețete de vinete, cum ar fi vinetele noastre miso afumate.
Ingrediente
- ulei
- vinete 2, tăiate în bastoane
- carne de porc tocata 100g (optional)
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- Pastă de boabe de ardei iute de Szechuan (am folosit sos Ma Po)
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- zahăr tos auriu 1 lingura
- stoc de legume 100 ml
- faina de porumb 2 lingurite
- Oțet negru chinezesc 4 linguri
- ceapa verde 2, feliate
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți puțin ulei într-un wok și prăjiți bastoanele de vinete până se rumenesc și se înmoaie și se topesc, dacă este nevoie, adăugați mai mult ulei. Adăugați tocatura, dacă folosiți, și prăjiți câteva minute până se rumenesc și sunt fierte. usturoiul și se amestecă o dată sau de două ori apoi se adaugă pasta de fasole, ghimbirul și zahărul și se prăjesc un minut sau două. Se adaugă bulionul și se lasă să fiarbă un minut. Amestecați făina de porumb cu puțină apă pentru a face o pastă, amestecați-o în vinete și gătiți timp de un minut, apoi adăugați oțetul și ceapa primăvară și gătiți timp de un minut înainte de servire. Mai stropiți cu câteva ceapă primăvară pentru a servi, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 95
- Gras 4.5g
- Saturate 0,8g
- Carbohidrați 9.2g
- Fibră 4.4g
- Proteină 2g
- Sare 0,3g