Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de patiserie scurta

Aluat scurt

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 300g
  • Puțin efort

Uită de gata făcută, fă-ți propriul prajit de la zero cu cea mai simplă rețetă a noastră. Durează doar 15 minute, așa că de ce nu? Perfect pentru următoarea ta plăcintă cu bezea cu lămâie.


Odată ce ți-ai perfecționat aluatul de prăjitură, folosește-l în rețeta noastră de quiche Lorraine, plăcintă cu cireșe sau tarte tatin cu roșii.

Ingrediente

  • făină simplă 200 g (făină fină simplă face un patiserie mai bună dacă o poți obține)
  • unt 50g, moale
  • untură 50 g, rece
  • zahăr pudră 2-3 linguri (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Cerneți făina (nu sări peste acest pic, aerează făina și ușurează aluatul) și turnați-o într-un robot de bucătărie sau un bol. Adăugați grăsimile. Dacă procesați, utilizați butonul de puls pentru a obține pesmet, astfel încât să nu-l supraprocesați.

    Adăugați un praf de sare și zahăr, dacă folosiți, și amestecați. Pune într-un castron. Dacă faceți aluatul manual, frecați grăsimile în făină cu vârful degetelor până obțineți același rezultat.

  • Pasul 2

    Adăugați 1 lingură de apă rece și amestecați cu un cuțit pentru a începe să aduceți aluatul împreună (doriți să aveți cât mai puțin contact cu aluatul pentru a nu se încinge prea mult). Apoi folosiți vârfurile degetelor pentru a face din aluat o bilă, adăugați mai multă apă, picurare cu picurare dacă este nevoie, până când bila de aluat părăsește părțile laterale ale vasului.

    Înfășurați în folie alimentară sau puneți într-o pungă de plastic, aplatizați pe un disc gros și lăsați-l la rece timp de 30 de minute. Nu sări peste nici acest pic, vă face aluatul mai ușor de întins.

  • Pasul 3

    Odată răcit, întindeți pe o suprafață ușor înfăinată cu un sucitor ușor înfăinat până la grosimea de care aveți nevoie, dând aluat un sfert de rotire la fiecare câteva rulouri pentru a-l ajuta să-și păstreze forma.

    Crusta este gătită în general la aproximativ 200 c/ventilator 180/gaz 6 în funcție de rețetă și este tapetată cu pergament de copt și umplută cu fasole pentru copt (baking blind) pentru a nu se umfla în timp ce se gătește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 1499
  • Gras 93.2g
  • Saturate 49.2g
  • Carbohidrați 155,7g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 19.1g
  • Sare 1,79g
#Aluat #scurt
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *