Tipul bucătăriei:
Alune cu gheață chai latte
- servește 4 persoane
- Uşor
Acest latte de inspirație indiană folosește ceai darjeeling, piper negru, scorțișoară și lapte de alune pentru a crea o complexitate minunată și aromată
Ingrediente
- bat de scortisoara 1
- păstăi de vanilie 1/2, feliată pe lungime
- ghimbir 2cm, curățat și feliat
- păstăi de cardamom 6
- cuișoare 6
- boabe de piper negru 1 linguriță
- Pliculete de ceai 2, de preferință darjeeling
- zahăr de palmier de cocos 40g
- lapte de alune 500 ml
Metodă
-
Pasul 1
Adăugați 500 ml de apă, scorțișoara, vanilia, ghimbirul, cardamomul, cuișoarele și boabele de piper într-o cratiță și aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 10 minute, descoperit.
-
Pasul 2
Scoateți-l de pe foc, adăugați plicurile de ceai și lăsați-le să se absoarbă timp de 3 minute. Îndepărtați pungile de ceai și amestecați zahărul din nucă de cocos. După ce zahărul din nucă de cocos s-a dizolvat, strecurați condimentele și lăsați să se răcească până se răcește. Când sunteți gata de servire, amestecați laptele de alune. Se servește cu gheață.