Skip to content

Tipul bucătăriei:

Chai alun gheață

Alune cu gheață chai latte

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Acest latte de inspirație indiană folosește ceai darjeeling, piper negru, scorțișoară și lapte de alune pentru a crea o complexitate minunată și aromată


Ingrediente

  • bat de scortisoara 1
  • păstăi de vanilie 1/2, feliată pe lungime
  • ghimbir 2cm, curățat și feliat
  • păstăi de cardamom 6
  • cuișoare 6
  • boabe de piper negru 1 linguriță
  • Pliculete de ceai 2, de preferință darjeeling
  • zahăr de palmier de cocos 40g
  • lapte de alune 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Adăugați 500 ml de apă, scorțișoara, vanilia, ghimbirul, cardamomul, cuișoarele și boabele de piper într-o cratiță și aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 10 minute, descoperit.

  • Pasul 2

    Scoateți-l de pe foc, adăugați plicurile de ceai și lăsați-le să se absoarbă timp de 3 minute. Îndepărtați pungile de ceai și amestecați zahărul din nucă de cocos. După ce zahărul din nucă de cocos s-a dizolvat, strecurați condimentele și lăsați să se răcească până se răcește. Când sunteți gata de servire, amestecați laptele de alune. Se servește cu gheață.

.
#Alune #gheață #chai #latte
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *