Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Limeade - superfood 2017

Apă kefir limeade

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • 3-4 zile de fermentare face 750ml
  • Uşor

Chefirul de apă este o băutură probiotică făcută cu boabe de kefir de apă. Dacă doriți o schimbare de la limeade, schimbați lămâile cu lămâi sau portocale sau încercați un amestec foarte hrănitor de rădăcină de ghimbir și curcuma proaspătă – adăugați carnea fină de 25 g fiecare de ghimbir și rădăcină de curcumă, împreună cu zahărul pentru al doilea ferment


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Kefirul, o cultură simbiotică a drojdiei sănătoase și a bacteriilor bune care fermentează laptele sau apa, este privită ca următorul lucru important în probiotice. Pur și simplu amestecați boabe de kefir cu apă și un fel de zahăr brut și fermentați pe blatul de lucru pentru câteva zile. Puteți apoi să strecurați boabele (și să le reutilizați din nou și din nou) și să fermentați a doua oară cu diferite arome, pentru a rezulta o băutură gazoasă „bună pentru dvs.”.

Ingrediente

  • zahăr brun moale 4 linguri
  • apă filtrată sau îmbuteliată 750ml
  • boabe de chefir de apă 1 pachet
  • lămâie verde 1, feliat pentru a servi

AL DOILEA FERMENT

  • zahăr brun moale 2-3 linguri
  • tei 5, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Dați toate ustensilele pe care intenționați să le folosiți o spălare bună în apă fierbinte cu săpun și lăsați-le să se usuce la aer. Adăugați apa într-un borcan de 1 litru, adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă. Se toarnă boabele de chefir, se închide capacul și se lasă să fermenteze 48 de ore la temperatura camerei, în afara razelor solare directe.

  • Pasul 2

    Pentru al doilea ferment adăugați zahărul și sucul de lămâie într-o sticlă de sticlă de 1 litru. Se strecoară apa de kefir printr-o sită din plasă de nailon (o sită metalică va ucide boabele) și apoi se toarnă în sticlă. Închideți capacul și agitați ușor pentru a dizolva zahărul. Se lasă la temperatura camerei încă 24-48 de ore, deschizând capacul pentru a elibera presiunea din când în când.

  • Pasul 3

    Se servește turnat peste gheață cu o felie de var. Boabele de kefir rezervate pot intra din nou într-un borcan curat pentru a fermenta din nou cu apă proaspătă și mai mult zahăr. Puteți păstra boabele în apa lor de zahăr timp de până la 3 săptămâni la frigider.

Informatii nutritionale

  • Kcals 72
  • Gras 0,1g
  • Carbohidrați 16.4g
  • Zaharuri 16.3g
  • Proteină 1.5g
.
#Apă #kefir #limeade
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast