Skip to content

Tipul bucătăriei:

6863

Bagna cauda

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8 ca starter
  • Puțin efort

Această sală caldă de hamsii și usturoi din Piemont este un aperitiv ușor sau un platou de împărțire genial pentru a fi servit cu băuturi. Este o modalitate genială de a folosi conserva de hamsii care ți se pândește în dulap.


Ingrediente

  • conopidă 1 mic, rupt în buchete
  • ulei de masline
  • gulie 1 mic, decojit și tăiat felii
  • lămâie stoarcere de suc
  • morcovi 3, tăiate în bastoane lungi
  • țelină 4 bețe, tăiate în bastoane lungi
  • cicoare rosie 2 capete, inimioare înjumătățite
  • hamsii tavă sau borcan în ulei de măsline extravirgin
  • unt 50 g
  • usturoi 10 cuișoare, zdrobite
  • crema dubla 3 linguri
  • aluat 4 felii

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Întindeți conopida într-o tavă de copt puțin adâncă. Se toarnă peste 1 lingură ulei de măsline, se condimentează și se prăjește timp de 20-25 de minute, amestecând o dată.

  • Pasul 2

    Puneți bucățile de guli-rabe în apă clocotită și fierbeți timp de 3 minute. Scoateți, treceți sub apă rece și scurgeți. Adăugați puțin suc de lămâie. Aranjați toate legumele pe un platou sau o masă, lăsând loc pentru pâine și sos.

  • Pasul 3

    Turnați uleiul din hamsii într-o cană și completați cu ulei de măsline pentru a obține 150 ml. Se încălzește untul și uleiul împreună într-o cratiță. Se adauga usturoiul si ansoa si se fierbe la foc mic 5 minute. Cand hamsiile s-au topit toate si usturoiul este foarte moale, se adauga incet smantana dubla pentru a face un sos si se tine la cald.

  • Pasul 4

    Asezonați cu piper negru. Între timp, prăjiți aluatul, tăiați-l în soldați bucăți și adăugați-i în platou. Transferați sosul cald într-un vas de servire, puneți-l pe platou și serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 363
  • Gras 29.9g
  • Carbohidrați 15.8g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 6.7g
  • Sare 1.1g
#Bagna #cauda
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *