Tipul bucătăriei:
Bagna cauda
- servește 8 ca starter
- Puțin efort
Această sală caldă de hamsii și usturoi din Piemont este un aperitiv ușor sau un platou de împărțire genial pentru a fi servit cu băuturi. Este o modalitate genială de a folosi conserva de hamsii care ți se pândește în dulap.
Ingrediente
- conopidă 1 mic, rupt în buchete
- ulei de masline
- gulie 1 mic, decojit și tăiat felii
- lămâie stoarcere de suc
- morcovi 3, tăiate în bastoane lungi
- țelină 4 bețe, tăiate în bastoane lungi
- cicoare rosie 2 capete, inimioare înjumătățite
- hamsii tavă sau borcan în ulei de măsline extravirgin
- unt 50 g
- usturoi 10 cuișoare, zdrobite
- crema dubla 3 linguri
- aluat 4 felii
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Întindeți conopida într-o tavă de copt puțin adâncă. Se toarnă peste 1 lingură ulei de măsline, se condimentează și se prăjește timp de 20-25 de minute, amestecând o dată.
-
Pasul 2
Puneți bucățile de guli-rabe în apă clocotită și fierbeți timp de 3 minute. Scoateți, treceți sub apă rece și scurgeți. Adăugați puțin suc de lămâie. Aranjați toate legumele pe un platou sau o masă, lăsând loc pentru pâine și sos.
-
Pasul 3
Turnați uleiul din hamsii într-o cană și completați cu ulei de măsline pentru a obține 150 ml. Se încălzește untul și uleiul împreună într-o cratiță. Se adauga usturoiul si ansoa si se fierbe la foc mic 5 minute. Cand hamsiile s-au topit toate si usturoiul este foarte moale, se adauga incet smantana dubla pentru a face un sos si se tine la cald.
-
Pasul 4
Asezonați cu piper negru. Între timp, prăjiți aluatul, tăiați-l în soldați bucăți și adăugați-i în platou. Transferați sosul cald într-un vas de servire, puneți-l pe platou și serviți imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 363
- Gras 29.9g
- Carbohidrați 15.8g
- Fibră 5.3g
- Proteină 6.7g
- Sare 1.1g