Skip to content

Tipul bucătăriei:

Baton Daim congelat și prăjitură de migdale

Baton Daim congelat și prăjitură de migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 12
  • Puțin efort

Recreează acest răsfăț adorat creat de Jonas Karlsson de la restaurantul Linnea din Kew. Parfaitul congelat Daim bar este acoperit cu migdale tocate caramelizate și sos amaretto.


Ingrediente

  • albușuri de ou 4
  • zahăr 150 g
  • migdale macinate 100 g
  • făină pentru praf

daim bar parfait

  • galbenusuri de ou 5
  • zahăr 100 g
  • crema dubla 150 ml
  • frișcă 150 ml
  • amaretto 20 ml
  • Baruri Daim 4 × 28g, zdrobite

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 170c/ventilator 150c/gaz 3½. Bateți albușurile spumă până la vârfuri moi, apoi adăugați zahărul pentru a face o bezea tare. Încorporați ușor migdalele măcinate.

    Ungeți cu unt o formă rotundă de tort de 22 cm și pudrați cu făină. Turnați amestecul în tavă și coaceți timp de 20 de minute. Se răcește în tavă.

  • Pasul 2

    Pentru a face parfaitul, bateți într-un castron gălbenușurile și zahărul peste apă clocotită până când devine palid, gros și pufos, luați de pe foc și lăsați să se răcească (nu lăsați bolul să atingă apa, altfel ouăle se vor amesteca).

  • Pasul 3

    Bateți smântâna dublă, frișca și amaretto împreună pentru a forma vârfuri medii, apoi amestecați ușor în amestecul de ouă. Adăugați batoanele de daim zdrobite și pliați-le ușor – nu suprasolicitați amestecul sau veți pierde tot aerul din interior.

  • Pasul 4

    Puneti parfaitul deasupra bazei, acoperiti cu folie alimentara si congelati 4-6 ore sau peste noapte. Se scot și se taie în porții și apoi se pune înapoi la congelator până când este gata de servire. (trebuie scos doar cu câteva minute înainte de a-l servi.)

    Acoperiți cu un zig-zag de sos de ciocolată și decorați farfuria cu migdale tocate caramelizate și sos amaretto.

    Restaurantul Linnea este în Kew

Informatii nutritionale

  • Kcals 331
  • Gras 21g
  • Saturate 9g
  • Carbohidrați 31g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 5g
  • Sare 0,13g
#Baton #Daim #congelat #și #prăjitură #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *