Tipul bucătăriei:
Bejelii de conopida cu lamaie si capere
- servește 4 ca starter
- Uşor
Conopida nu a fost niciodată atât de atrăgătoare, aceste fritjere crocante sunt împodobite cu un dressing de lămâie, capere și pătrunjel. Se serveste cald cu felii de lamaie
Ingrediente
- conopidă 1, rupt în buchețele
- făină simplă 100g, plus puțin pentru praf
- ouă 2, separate
- apă acidulată 175 ml
- ulei pentru prăjire adâncă
- lămâie 2, 1 suc și 1 tăiat felii
- capere pentru copii 1 lingură, clătită și scursă
- pătrunjel tocat fin pentru a face 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Se fierbe conopida timp de 4 minute sau până când se înmoaie și apoi se răcește. Pune faina intr-un castron mare si amesteca galbenusurile plus un praf de sare urmat de apa gazoasa. Bateți albușurile spumă până la vârfuri moi și pliați-le.
-
Pasul 2
Se încălzește o friteuză sau un wok umplut ⅓ cu ulei la 190c/ventilator 170c/gaz 5 (când uleiul este suficient de fierbinte, o bucată de pâine scăpată în ulei va ieși imediat la suprafață și va epuiza. Fii cu ochii pe totuși, pentru a te asigura că nu se încălzește prea mult). Pudrați conopida cu puțină făină pentru a ajuta aluatul să se lipească, apoi ungeți-o bine în aluat. Puneți în serii în ulei și gătiți timp de 2-3 minute sau până când devine auriu și crocant.
-
Pasul 3
Se presara conopida cu putina sare cat este inca fierbinte si se pune pe o farfurie. Se amestecă sucul de lămâie cu caperele și pătrunjelul și se pune puțin peste fiecare buchetă. Serviți cu felii de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 420
- Gras 30.2g
- Saturate 3.9g
- Carbohidrați 26.8g
- Fibră 3.8g
- Proteină 12.1g
- Sare 0,37g