Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de chiftelute de conopida cu capere

Bejelii de conopida cu lamaie si capere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Conopida nu a fost niciodată atât de atrăgătoare, aceste fritjere crocante sunt împodobite cu un dressing de lămâie, capere și pătrunjel. Se serveste cald cu felii de lamaie


Ingrediente

  • conopidă 1, rupt în buchețele
  • făină simplă 100g, plus puțin pentru praf
  • ouă 2, separate
  • apă acidulată 175 ml
  • ulei pentru prăjire adâncă
  • lămâie 2, 1 suc și 1 tăiat felii
  • capere pentru copii 1 lingură, clătită și scursă
  • pătrunjel tocat fin pentru a face 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Se fierbe conopida timp de 4 minute sau până când se înmoaie și apoi se răcește. Pune faina intr-un castron mare si amesteca galbenusurile plus un praf de sare urmat de apa gazoasa. Bateți albușurile spumă până la vârfuri moi și pliați-le.

  • Pasul 2

    Se încălzește o friteuză sau un wok umplut ⅓ cu ulei la 190c/ventilator 170c/gaz 5 (când uleiul este suficient de fierbinte, o bucată de pâine scăpată în ulei va ieși imediat la suprafață și va epuiza. Fii cu ochii pe totuși, pentru a te asigura că nu se încălzește prea mult). Pudrați conopida cu puțină făină pentru a ajuta aluatul să se lipească, apoi ungeți-o bine în aluat. Puneți în serii în ulei și gătiți timp de 2-3 minute sau până când devine auriu și crocant.

  • Pasul 3

    Se presara conopida cu putina sare cat este inca fierbinte si se pune pe o farfurie. Se amestecă sucul de lămâie cu caperele și pătrunjelul și se pune puțin peste fiecare buchetă. Serviți cu felii de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 420
  • Gras 30.2g
  • Saturate 3.9g
  • Carbohidrați 26.8g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 12.1g
  • Sare 0,37g
#Bejelii #conopida #lamaie #capere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *