Tipul bucătăriei:

Bezea italiana

Bezea italiana

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
 • Face 6 bezea
 • Uşor

Urmați acești pași simpli pentru a garanta cea mai moale, mai strălucitoare și mai mătăsoasă bezea italiană


Bezea italiană diferă de bezea clasică franceză – rețeta cu care vor fi familiarizați cei mai mulți bucătari de casă – deoarece zahărul este topit mai întâi într-un sirop înainte de a fi adăugat în albușurile de ou. Deoarece siropul fierbinte gătește albușurile, rezultă o bezea moale mult mai stabilă, ideală pentru a fi folosită ca unt de cremă pentru decorarea prăjiturilor și a produselor de patiserie, pentru a face cuiburi de bezea crocante sau chiar pentru a ridica la nivel o înghețată de casă.


Cum se fac bezea italiene perfecte

Separați-vă ouăle în mod corespunzător

Când bateți albușurile, este important să respectați anumite reguli. Aveți grijă când separați albii de gălbenușurile lor, deoarece orice gălbenuș scăpat va împiedica albii să ajungă la vârfuri rigide. De asemenea, asigurați-vă că toate echipamentele dvs. sunt foarte curate – orice murdărie, umezeală sau ulei ar putea împiedica albii să atingă vârfuri rigide.

Încălziți siropul de zahăr încet

Încălziți siropul de zahăr încet, până când zahărul este complet dizolvat în apă, înainte de a aprinde căldura. Dacă nu este complet dizolvat, s-ar putea cristaliza și va trebui să porniți din nou.

Asigurați-vă că siropul de zahăr are temperatura corectă

Este important să luați siropul de zahăr până la 120C înainte de a adăuga în albușurile de ou (folosiți un termometru pentru zahăr) – va asigura că albușurile sunt complet fierte (astfel încât bezea nu mai trebuie să gătească), precum și menținerea unei structuri puternice odată răcit. Una dintre cele mai bune proprietăți ale bezeai italiene este că poate fi făcută cu câteva ore înainte de utilizare – luând zahărul în stadiul corect și băgându-l în ou îl face extrem de stabil, prevenind colapsul, astfel încât să îl puteți face înainte și să îl mențineți la temperatura camerei. până la utilizare.

Combinați constant ingredientele pentru bezea

Modul în care adăugați siropul de zahăr în albușurile de ou este, de asemenea, important. Trebuie adăugat într-un flux subțire și constant, în timp ce bateți, pentru a vă asigura că este distribuit uniform în amestec și, de asemenea, nu se răcește prea mult înainte de a fi adăugat. Se toarnă prea încet și siropul se va îngroșa și se va întări, ceea ce poate lăsa bulgări de zahăr; sau prea repede și nu va fi complet încorporat în amestec și ar putea crea bulgări sau chiar ar putea pierde amestecul rigid. De asemenea, evitați să-l turnați direct pe bătători, deoarece acest lucru va arunca siropul de zahăr pe marginea castronului și va împiedica încorporarea acestuia corect sau ar putea chiar să apuce bătăile în sine.

Nu amestecați prea mult

Odată ce siropul de zahăr este înăuntru, continuați să amestecați amestecul până se transformă în cea mai strălucitoare și mai matasoasă bezea pe care ați făcut-o vreodată. Cu toate acestea, aveți grijă să nu amestecați prea mult, deoarece amestecul poate începe să prindă aerul, făcându-l voluminos ca marshmallow, dar nu mai este neted.


Rețetă italiană de bezea

Ingrediente

 • albușuri de ou 3
 • zahăr pudră 170g

Metodă

 • Pasul 1

  Bateți albușurile folosind un mixer cu un accesoriu pentru batere sau baterii electrice într-un castron mare, până când formează vârfuri rigide.

 • Pasul 2

  Puneți zahărul într-o tigaie mică cu 4 linguri de apă și puneți-l pe foc mic, mediu, răsucind ușor tigaia până când zahărul este dizolvat. Aprindeți focul și fierbeți-l până când citește 120C pe un termometru cu zahăr.

 • Pasul 3

  Scoateți siropul de pe foc și porniți telul. Se toarnă încet și constant siropul fierbinte în castron, evitând să se toarne direct pe bătăi. Întoarceți castronul, dacă folosiți bătători electrice, pentru a vă asigura că albușul de ou este încorporat cu siropul.

 • Pasul 4

  Odată ce tot siropul a fost încorporat, continuați să amestecați amestecul timp de 2-3 minute până când este gros și strălucitor

Informatii nutritionale

 • Kcals 120
 • Carbohidrați 28.3g
 • Zaharuri 28.3g
 • Proteină 1.7g
 • Sare 0,1g
.
#Bezea #italiana
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast