Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de bezele

bezele

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 12
  • Uşor

A face bezea perfectă este o abilitate grozavă de stăpânit și necesită doar două ingrediente – albușuri și zahăr. Sunt o bază excelentă pentru o mizerie Eton, o plăcintă cu bezea cu lămâie sau ca un tratament cu conținut scăzut de grăsimi


Ingrediente

  • albușuri de ou 4, la temperatura camerei
  • zahăr tos auriu sau alb 200 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 150c/ventilator 130c/gaz 2. Tapetează 2 foi de copt cu pergament de copt. Pune albusurile spuma intr-un castron mare, curat si bate-le cu un tel electric sau mixer la viteza mica. Odată ce par spumoase, crește viteza la medie și bate până când obții o spumă tare, care stă în poziție verticală pe bătători. Nu bateți în exces sau albușurile vor părea pufoase și cocoloase.

  • Pasul 2

    Adaugă zahărul câte o lingură la viteză mare și continuă să amesteci până când obții o bezea tare și lucioasă – acest lucru poate dura până la 10 minute. Zahărul ar trebui să fie complet dizolvat până în acest moment.

  • Pasul 3

    Turnați bezeaua pe hârtie de copt folosind o lingură mare de metal. Puteți face fie 12 mari, fie 24 mai mici (dacă intenționați să le faceți sandwich împreună cu frișcă). Nu vă faceți griji cu privire la formă, pur și simplu netezește bucățile cu adevărat țepoase cu un deget umed (dacă vrei să faci mini pavlova, atunci modelează fiecare blob de bezea într-o formă de cuib cu o linguriță). Se dau bezeaua la cuptor si se dau focul la 140c/ventilator 120c/gaz 1 si se fierbe 1 ora. Opriți cuptorul și lăsați-le să se răcească în cuptor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 70
  • Carbohidrați 17.5g
  • Proteină 1.1g
  • Sare 0,06g
#bezele
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *