Skip to content

Tipul bucătăriei:

Grana_Padano

Brânza italiană de epocă de care aveți nevoie pentru Crăciun

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 40
  • Uşor

Aranjați o cină italiană autentică în acest Crăciun cu ajutorul lui Grana Padano


Căutați o idee distractivă italiană brânză pentru sezonul festiv? Nici o sărbătoare de Crăciun nu este completă fără brânză – și una care merită un loc pe lista dvs. de cumpărături în acest an este Grana Padano. Cea mai vândută brânză DOP (Denumire de Origine Protejată) din lume, Grana Padano este fabricată folosind o tehnică dezvoltată cu secole în urmă, astfel încât să puteți avea încredere în calitatea, autenticitatea și trasabilitatea acesteia.

Grana Padano vine în trei recolte diferite. Unul are vârste cuprinse între nouă și 16 luni, altul mai mult de 16 luni, iar Grana Padano Riserva mai mult de 20 de luni. Acesta din urmă este supus unor teste suplimentare de calitate și este împodobit cu renumitul brand de foc „Riserva”.

Aceste diferite lungimi de maturare dau o varietate de note și arome, permițând acestei brânzeturi delicioase să completeze o mare varietate de rețete și vinuri. Mai tânără Grana Padano este blândă și cremoasă, dar cu cât brânza devine mai gustoasă, are un gust mai dezvoltat și mai bogat. Când serviți Grana Padano pe o placă de brânză, combinați-l cu mostarde (chutneys de fructe italiene), miere, struguri și nuci murate.

În mod surprinzător, procesele de producție și îmbătrânire ale Grana Padano îl fac fără lactoză și doar 30g de brânză oferă aceeași nutriție ca o halbă de lapte. În mod natural bogat în proteine, conține și fier, vitaminele A, B2 și B12 și minerale precum zincul și calciul (50g de Grana Padano conține 60% din calciu ADR pentru un adult).

Încercați-o pentru dvs. în acest Crăciun și impresionați-vă oaspeții cu rețeta bucătarului italian Francesco Mazzei de mai jos.

www.granapadano.it

Brânză Grana Padano

Grana Padano ciabatta dumplings

Ingrediente

  • ALUAT
  • tot laptele 500 ml
  • ciabatta crustless 250g
  • arpagic 2 linguri, tocate grosier
  • mărar 2 linguri, tocate grosier
  • patrunjel cu frunze plate 2 linguri, tocate grosier
  • maghiran sau cimbru 2 linguri, tocate grosier
  • usturoi 1/2 cuișor, tocat
  • Grana Padano Riserva 150g, ras, plus 1 lingură de servit
  • ouă 3
  • pesmet uscat 60g
  • Tabasco după gust
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă

AVOCADO ȘI CHILLI DIP

  • avocado 3 mici, tocate în bucăți mici
  • Tabasco o stropire
  • mustar Dijon 1 linguriță
  • sos Worcestershire 1 linguriță
  • lămâie 1, suc și zest
  • ardei iute roșu 1/2 mic, însămânțat și tocat
  • ulei de masline a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, turnați laptele într-un castron și înmuiați pâinea timp de 10 minute. Strângeți pentru a elimina excesul de lapte și lăsați pâinea să se odihnească timp de 10 minute. Între timp, adăugați toate ingredientele rămase din aluat, cu excepția uleiului vegetal, la un robot de bucătărie. Adăugați pâinea înmuiată și pulsați până se amestecă împreună. Împărțiți aluatul și rotiți-l în 40 de bile mici. Încălziți uleiul nu mai mult de 1/3 plin într-o tigaie până ajunge la 180C pe termometru sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Adăugați cu grijă 10 bile de aluat în tigaie și prăjiți până devin aurii. Se scurge pe hârtie de bucătărie. Repetați în loturi de 10.

  • Pasul 2

    Pentru a face baie, pune avocado într-un robot de bucătărie și amestecă cu Tabasco, muștar, sos Worcestershire, suc de lămâie, sare și piper până când ai un amestec cremos. Se transferă într-un castron și se acoperă cu ardeiul iute roșu și un strop de ulei de măsline.

  • Pasul 3

    Serviți găluștele garnisite cu coaja de lămâie și Grana Padano Riserva, iar avocado și ardeiul iute se lasă pe lateral.

.
#Brânza #italiană #epocă #care #aveți #nevoie #pentru #Crăciun
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *