Skip to content

Tipul bucătăriei:

Broccoli mov carbonizat cu bagna cauda

Broccoli mov carbonizat cu bagna cauda

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Acesta este un mod delicios de a vă bucura de broccoli mov, cel mai bun în februarie. Serviți-o ca garnitură sau prăjiți niște pâine și puneți-o deasupra. Puteți adăuga și un ou poșat, dacă doriți.


Încercați această rețetă de broccoli mov carbonizat, apoi consultați-ne broccoli mov încolțit în sos de stridii și altele retete de broccoli cu germinare violet.

Ingrediente

  • broccoli mov încolțit 450 g
  • ulei de masline
  • ulei de masline 100 ml
  • unt 75g, moale
  • file de hamsii 1 tavă, scursă și tocată mărunt
  • usturoi 6 cuișoare, tăiate mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Preparati sosul punand ingredientele intr-un blender sau robot de bucatarie pana se omogenizeaza. Se toarnă într-o cratiță și se încălzește ușor, se amestecă și se fierbe timp de 10 minute până când usturoiul este fiert și miroase parfumat. Se condimenteaza cu piper si putina sare. Păstrați sosul cald.

  • Pasul 2

    Tăiați broccoli și tăiați fiecare bucată în jumătate sau sferturi pe lungime. Se fierbe la abur timp de 6 minute, apoi se stropește puțin ulei de măsline și se freacă de tulpini. Încingeți o grătar sau o tigaie grea și gătiți broccoli până când se carbonizează pe margini. Puneți pe un platou și turnați sosul peste, sau serviți broccoli cu sosul pentru înmuiere.

Informatii nutritionale

  • Kcals 420
  • Gras 42.6g
  • Saturate 13.7g
  • Carbohidrați 2.4g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 1.1g
#Broccoli #mov #carbonizat #bagna #cauda
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *