Tipul bucătăriei:
Bruscheta de fasole zdrobită și mentă
- serveste 4
- Uşor
Aceste bruschete ușoare sunt grozave ca tartine sau ciugulituri la petreceri cu un pahar de prosecco sau vinuri albe, uscate, cum ar fi verdecchio.
Ingrediente
- fasole cu păstăi duble 250 g
- ulei de măsline extra virgin
- frunze de menta dintr-o grămadă mică, tocată
- parmezan un pumn de ras, plus câteva tale pentru a termina
- baton francez sau ciabatta mica 8 felii subtiri, prajite
- usturoi 1 cuișoare, tăiat la jumătate
Metodă
-
Pasul 1
Se fierbe fasolea până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute, apoi se scurge și se răcește. Puneți tava într-un castron și zdrobiți ușor. Se condimentează, apoi se amestecă parmezanul ras, menta și un strop de ulei de măsline. Ungeți feliile de pâine prăjită cu usturoiul. acoperiți cu amestecul de fasole, mai stropiți puțin ulei și terminați cu așchii de parmezan.
#Bruscheta #fasole #zdrobită #și #mentă