Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

23256

Budincă de orez ars cu zară

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acesta este un amestec de două deserturi clasice britanice; budincă de orez și cremă arsă Cambridge. Nu trebuie să caramelizați blatul, dar adaugă un crocant minunat.


Ingrediente

  • orez cu budincă 150 g
  • pastaie de vanilie 1 sau pasta de boabe de vanilie 1 lingura
  • tot laptele 500 ml
  • zahăr tos auriu 75 g, plus suplimentar pentru a termina
  • crema dubla 200 ml
  • zer 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Punem orezul intr-o cratita, adaugam 350 ml apa si aducem la fiert. Reduceți focul și fierbeți foarte ușor timp de 5 minute. Scurgeți orezul și puneți-l înapoi în tigaie. Împărțiți păstaia de vanilie în jumătate, răzuiți semințele și adăugați semințele și păstaia în orez, împreună cu laptele și zahărul.

  • Pasul 2

    Pune tigaia la foc mic si aduce laptele incet la fiert. Reduceți focul și fierbeți foarte ușor timp de aproximativ 20 de minute până când orezul este fraged, amestecând din când în când. Scoateți pastaia de vanilie din orez și lăsați să se răcească la temperatura camerei.

  • Pasul 3

    Se amestecă smântâna și zarul și se împart în 6 boluri mici. Răciți câteva ore sau până când doriți să mâncați.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, se presară cu un strat de zahăr tos și se caramelizează cu ajutorul unui aragaz sau punând sub un grătar încins. Se lasa la rece inca 10 minute inainte de servire.

Informatii nutritionale

  • Kcals 372
  • Carbohidrați 38.7g
  • Proteină 6g
  • Gras 21.3g
  • Zaharuri 18.4g
  • Sare 0,2g
  • Saturate 13.2g
  • Fibră 0,2g
.
#Budincă #orez #ars #zară
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast