Skip to content

Tipul bucătăriei:

Budincă lipicioasă de caramel

Budincă lipicioasă de caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8
  • Uşor

Aceasta este o rețetă groasă de budincă de tofă lipicioasă – încălzitorul perfect pentru iarnă! Cumpărați curmale Medjool dacă puteți – au o aromă minunată de caramel natural și o textură lipicioasă.


Răsfățați-vă cu această budincă de toffee lipicios, apoi verificați budinca noastră de auto-sos de toffee lipicios, budinca de toffee lipicios vegan și budinca de toffee lipicios de ghimbir.

Avem, de asemenea, o mulțime de rețete mai indulgente de desert de încercat, inclusiv pâine cu ciocolată, budincă de pâine și unt și tartă cu melc.

Ingrediente

  • datele uscate 200g, lapidat și tocat
  • ceai negru 250ml (nu prea puternic)
  • bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță
  • unt nesarat 85g, înmuiat
  • zahăr tos auriu 175g
  • ouă 2, bătut
  • făină auto-crescătoare 175g
  • condimente asortate 1 linguriță

sos de caramel

  • zahăr ușor muscovado 100g
  • unt nesarat 100g
  • crema dubla Cutie de 142 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Puneți curmalele și ceaiul într-o cratiță și aduceți la fierbere. Gatiti 3-4 minute pentru a inmuia curmalele. Se amestecă bicarbonatul de sodă.

  • Pasul 2

    Bateți untul și zahărul tos împreună cu bătătorile electrice până când devin palide și cremoase, apoi bateți oul, făina și condimentele mixte. Împingeți amestecul de curmale și turnați într-un vas cu unt rezistent la cuptor sau într-o cutie pentru brownie.

  • Pasul 3

    Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când partea superioară este fermă la atingere. Între timp, faceți sosul punând zahărul, untul și smântâna într-o tigaie la foc mic și fierbeți până se dizolvă zahărul. Gatiti pana sosul are o culoare minunata de caramel. Tăiați budinca în pătrate și serviți cu sosul cald și o lingură de înghețată de vanilie.

.
#Budincă #lipicioasă #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *