Tipul bucătăriei:
Budincă lipicioasă de caramel
- servește 8
- Uşor
Aceasta este o rețetă groasă de budincă de tofă lipicioasă – încălzitorul perfect pentru iarnă! Cumpărați curmale Medjool dacă puteți – au o aromă minunată de caramel natural și o textură lipicioasă.
Răsfățați-vă cu această budincă de toffee lipicios, apoi verificați budinca noastră de auto-sos de toffee lipicios, budinca de toffee lipicios vegan și budinca de toffee lipicios de ghimbir.
Avem, de asemenea, o mulțime de rețete mai indulgente de desert de încercat, inclusiv pâine cu ciocolată, budincă de pâine și unt și tartă cu melc.
Ingrediente
- datele uscate 200g, lapidat și tocat
- ceai negru 250ml (nu prea puternic)
- bicarbonat de sodiu 1/2 linguriță
- unt nesarat 85g, înmuiat
- zahăr tos auriu 175g
- ouă 2, bătut
- făină auto-crescătoare 175g
- condimente asortate 1 linguriță
sos de caramel
- zahăr ușor muscovado 100g
- unt nesarat 100g
- crema dubla Cutie de 142 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4. Puneți curmalele și ceaiul într-o cratiță și aduceți la fierbere. Gatiti 3-4 minute pentru a inmuia curmalele. Se amestecă bicarbonatul de sodă.
-
Pasul 2
Bateți untul și zahărul tos împreună cu bătătorile electrice până când devin palide și cremoase, apoi bateți oul, făina și condimentele mixte. Împingeți amestecul de curmale și turnați într-un vas cu unt rezistent la cuptor sau într-o cutie pentru brownie.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când partea superioară este fermă la atingere. Între timp, faceți sosul punând zahărul, untul și smântâna într-o tigaie la foc mic și fierbeți până se dizolvă zahărul. Gatiti pana sosul are o culoare minunata de caramel. Tăiați budinca în pătrate și serviți cu sosul cald și o lingură de înghețată de vanilie.